2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Székesfehérvár

Óvodások birtokolták a parkolót

A Sarló utca 11. melletti felújított parkolót kismotorokkal és futóbiciklikkel avatták fel a szomszéd óvoda kisgyermekei. A berendezett mini ralipályán, vadonatúj aszfalton gurultak végig a kis járgányokkal – ami egy tavalyi, hasonló kezdeményezés után visszatérő esemény lett a városban. A felfestéseket követően az autósok is használatba vehetik a 104 parkolót.

Májer László őrizte a rendet a pályán Fotó: ÖKK, Simon Erika

– Tavaly jött az ötlet, hogy amikor egy belső parkolót felújítunk, milyen jó lenne, ha az autók visszaengedése előtt a környező óvodák és iskolák használhatnák, kipróbálhatnák a vadonatúj aszfaltot. Nagyon szerették a gyerekek, ezért folytatjuk a kezdeményezést. Ha az ovisokon múlna, ide az autók nem jöhetnének vissza, csak ők a motorokkal és kis biciklikkel – fogalmazott a polgármester az örömteli játékot nézve, majd egy rollerrel ő is csatlakozott a programhoz.


Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.