EUR: 320,74 Ft
CHF: 280,07 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Debrecen

Pénzügyi labor nyílt

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a MAG Házban adták át a speciálisan felszerelt tantermet, a Fintelligence Labot. A legmodernebb infrastruktúra biztosításával a beruházás legfőbb célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése.

Varga Mihály pénzügyminiszter
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– A Debreceni Egyetem újabb fontos lépést tett, hogy hallgatóit felkészítse életük fontos pénzügyi döntéseire. Bízom abban, hogy a mai egyetemisták hasznos tudással, magabiztos felnőttként hagyják el az iskolapadokat, olyan felnőttként, akik a mindennapi gazdasági döntéseiket tudatosan tudják meghozni – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Fintelligence Lab átadóünnepségén. A tárcavezető kifejtette, hogy a pénzzel való felelős gazdálkodás egy életen át tartó tanulást jelent. A kormány szerint a pénzügyi tudatosság fejlesztése gazdasági és társadalmi érdek, jelentős hatása van a lakosság jólétére, a fogyasztásra és a megtakarításokra, a gazdasági növekedésre és a stabilitásra is, és hozzátette, a pénzügyi jártasság fejlesztésére dolgozta ki a kormány a 2017-től 2023-ig szóló, hétéves Nemzeti Pénzügyi Tudatosság Fejlesztési Stratégiát.


A modern pénzügyi labort az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagjaként, az egyetem és az Erste Bank Zrt. közös finanszírozásában, a bank szakmai támogatásával, a Debreceni Egyetem és a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ együttműködésével alakították ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.