2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Egyéb Debrecen

Pénzügyi labor nyílt

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a MAG Házban adták át a speciálisan felszerelt tantermet, a Fintelligence Labot. A legmodernebb infrastruktúra biztosításával a beruházás legfőbb célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése.

Varga Mihály pénzügyminiszter
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– A Debreceni Egyetem újabb fontos lépést tett, hogy hallgatóit felkészítse életük fontos pénzügyi döntéseire. Bízom abban, hogy a mai egyetemisták hasznos tudással, magabiztos felnőttként hagyják el az iskolapadokat, olyan felnőttként, akik a mindennapi gazdasági döntéseiket tudatosan tudják meghozni – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Fintelligence Lab átadóünnepségén. A tárcavezető kifejtette, hogy a pénzzel való felelős gazdálkodás egy életen át tartó tanulást jelent. A kormány szerint a pénzügyi tudatosság fejlesztése gazdasági és társadalmi érdek, jelentős hatása van a lakosság jólétére, a fogyasztásra és a megtakarításokra, a gazdasági növekedésre és a stabilitásra is, és hozzátette, a pénzügyi jártasság fejlesztésére dolgozta ki a kormány a 2017-től 2023-ig szóló, hétéves Nemzeti Pénzügyi Tudatosság Fejlesztési Stratégiát.


A modern pénzügyi labort az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagjaként, az egyetem és az Erste Bank Zrt. közös finanszírozásában, a bank szakmai támogatásával, a Debreceni Egyetem és a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ együttműködésével alakították ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.

  • 40 zsák szemetet gyűjtöttek

    40 zsák szemetet gyűjtöttek

    A Zölden Szekszárdon és Környékén elnevezésű civil közösség az elmúlt hetekben többször is szervezett szemétszedési akciót a megyeszékhelyen…