EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Debrecen

Pénzügyi labor nyílt

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán, a MAG Házban adták át a speciálisan felszerelt tantermet, a Fintelligence Labot. A legmodernebb infrastruktúra biztosításával a beruházás legfőbb célja a pénzügyi tudatosság fejlesztése.

Varga Mihály pénzügyminiszter
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– A Debreceni Egyetem újabb fontos lépést tett, hogy hallgatóit felkészítse életük fontos pénzügyi döntéseire. Bízom abban, hogy a mai egyetemisták hasznos tudással, magabiztos felnőttként hagyják el az iskolapadokat, olyan felnőttként, akik a mindennapi gazdasági döntéseiket tudatosan tudják meghozni – jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Fintelligence Lab átadóünnepségén. A tárcavezető kifejtette, hogy a pénzzel való felelős gazdálkodás egy életen át tartó tanulást jelent. A kormány szerint a pénzügyi tudatosság fejlesztése gazdasági és társadalmi érdek, jelentős hatása van a lakosság jólétére, a fogyasztásra és a megtakarításokra, a gazdasági növekedésre és a stabilitásra is, és hozzátette, a pénzügyi jártasság fejlesztésére dolgozta ki a kormány a 2017-től 2023-ig szóló, hétéves Nemzeti Pénzügyi Tudatosság Fejlesztési Stratégiát.


A modern pénzügyi labort az országos Fintelligence Pénzügyi Edukációs Hálózat legújabb tagjaként, az egyetem és az Erste Bank Zrt. közös finanszírozásában, a bank szakmai támogatásával, a Debreceni Egyetem és a Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ együttműködésével alakították ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.