EUR: 344,69 Ft
CHF: 322,03 Ft
2020. június 01., hétfő
Tünde

Egyéb III.kerület

Piknikezett egész Óbuda

Idén 11. alkalommal rendezték meg az óbudaiak családi programját, amely a civil és nemzetiségi szférát kívánta összehozni. A kilenc helyszín változatos programkavalkádja lehetőséget adott mindenkinek, hogy a neki tetsző eseményre látogasson ki.

Aki a Nánási úti piacon korán kezdte, miután bevásárolt az őstermelőknél, pár perces sétával az Óbudai Piknik hivatalos megnyitójára bandukolhatott át. Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere köszöntőbeszéde után átadta az idei Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat az Elveszett Állatok Gyógyító, Ellátó, Elhelyező Alapítványnak, és polgármesteri dicséretben részesítette a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredét, amely az idén ünnepli megalakulásának 170. évfordulóját.


– Ahogyan az emberek többségének van néhány olyan barátja, akire szükség esetén számíthat, úgy az önkormányzatunknak is van számos olyan partnere, amelyekkel bizalmi kapcsolatot tart fenn. A kerületben működő több mint száz civil szervezetről van szó… Mindannyian fontos szerepet töltenek be az óbudai közösségépítő munkában. Éppen ezért tekinthető természetesnek, hogy az anyagi lehetőségekhez mérten támogatjuk őket – fogalmazott Bús Balázs polgármester.

A tavaly átadott csodálatos környezetben lévő Mészkőparkban a Háromhegyek Közhasznú Egyesület hagyományos őszi főzőversenyén a környék utcáiban lakó családok, barátok csapatai indultak. A „szomszédok”, akik jól ismerik egymást, együtt készültek, főztek és korlátlan mennyiségben állították elő a finomságokat. Aki arra járt, kóstolót kapott, jól lakott és igazi közösségben találhatta magát, ahol mindenki ismer mindenkit.


Kapcsolódó Cikkek

 • Vili bá’ példát mutat!

  Vili bá’ példát mutat!

  Köstner Vilmos mesteredző láthatóan azt is betartja, ami csak javasolt: maszkba tartott edzést, kezében fertőtlenítős flakonnal.

 • Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Milliókat hozott a Tankcsapda-whiskey

  Percek alatt fogyott el a Tankcsapda whiskey-je és itt most nem arra kell gondolni, hogy a fiúk gyorsan a pohár fenekére néztek. A rockbanda tagjai, összefogva a Jim Beam gyártójával Tankcsapda-díszdobozás változatot dobtak piacra, jótékony céllal.

 • Wojtyla100

  Wojtyla100

  Életnagyságú szobrot kapott a Szent István Bazilikában II. János Pál pápa (polgári nevén Karol Wojtyla) születésének századik évfordulója alkalmából.