EUR: 321,10 Ft
CHF: 282,35 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb III.kerület

Piknikezett egész Óbuda

Idén 11. alkalommal rendezték meg az óbudaiak családi programját, amely a civil és nemzetiségi szférát kívánta összehozni. A kilenc helyszín változatos programkavalkádja lehetőséget adott mindenkinek, hogy a neki tetsző eseményre látogasson ki.

Aki a Nánási úti piacon korán kezdte, miután bevásárolt az őstermelőknél, pár perces sétával az Óbudai Piknik hivatalos megnyitójára bandukolhatott át. Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere köszöntőbeszéde után átadta az idei Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat az Elveszett Állatok Gyógyító, Ellátó, Elhelyező Alapítványnak, és polgármesteri dicséretben részesítette a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredét, amely az idén ünnepli megalakulásának 170. évfordulóját.


– Ahogyan az emberek többségének van néhány olyan barátja, akire szükség esetén számíthat, úgy az önkormányzatunknak is van számos olyan partnere, amelyekkel bizalmi kapcsolatot tart fenn. A kerületben működő több mint száz civil szervezetről van szó… Mindannyian fontos szerepet töltenek be az óbudai közösségépítő munkában. Éppen ezért tekinthető természetesnek, hogy az anyagi lehetőségekhez mérten támogatjuk őket – fogalmazott Bús Balázs polgármester.

A tavaly átadott csodálatos környezetben lévő Mészkőparkban a Háromhegyek Közhasznú Egyesület hagyományos őszi főzőversenyén a környék utcáiban lakó családok, barátok csapatai indultak. A „szomszédok”, akik jól ismerik egymást, együtt készültek, főztek és korlátlan mennyiségben állították elő a finomságokat. Aki arra járt, kóstolót kapott, jól lakott és igazi közösségben találhatta magát, ahol mindenki ismer mindenkit.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.