2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb III.kerület

Piknikezett egész Óbuda

Idén 11. alkalommal rendezték meg az óbudaiak családi programját, amely a civil és nemzetiségi szférát kívánta összehozni. A kilenc helyszín változatos programkavalkádja lehetőséget adott mindenkinek, hogy a neki tetsző eseményre látogasson ki.

Aki a Nánási úti piacon korán kezdte, miután bevásárolt az őstermelőknél, pár perces sétával az Óbudai Piknik hivatalos megnyitójára bandukolhatott át. Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer polgármestere köszöntőbeszéde után átadta az idei Balázs Lajos Óbudai Civil Díjat az Elveszett Állatok Gyógyító, Ellátó, Elhelyező Alapítványnak, és polgármesteri dicséretben részesítette a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezredét, amely az idén ünnepli megalakulásának 170. évfordulóját.


– Ahogyan az emberek többségének van néhány olyan barátja, akire szükség esetén számíthat, úgy az önkormányzatunknak is van számos olyan partnere, amelyekkel bizalmi kapcsolatot tart fenn. A kerületben működő több mint száz civil szervezetről van szó… Mindannyian fontos szerepet töltenek be az óbudai közösségépítő munkában. Éppen ezért tekinthető természetesnek, hogy az anyagi lehetőségekhez mérten támogatjuk őket – fogalmazott Bús Balázs polgármester.

A tavaly átadott csodálatos környezetben lévő Mészkőparkban a Háromhegyek Közhasznú Egyesület hagyományos őszi főzőversenyén a környék utcáiban lakó családok, barátok csapatai indultak. A „szomszédok”, akik jól ismerik egymást, együtt készültek, főztek és korlátlan mennyiségben állították elő a finomságokat. Aki arra járt, kóstolót kapott, jól lakott és igazi közösségben találhatta magát, ahol mindenki ismer mindenkit.


Kapcsolódó Cikkek

 • Kinyitották a Kikötőt

  Kinyitották a Kikötőt

  A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

 • Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Az egykori Cserhát lakóira emlékeztek

  Kilencedik alkalommal rendezte meg a városrész múltját felidéző megemlékezést a Cserhát Baráti Társaság a Lovassy Gimnázium udvarán találgató emlékjelnél.

 • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

  Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.