EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szolnok

Politikusok harca a gyermekotthonért

A címben szereplő kifejezésre ebben az esetben pozitív szemlélettel tekinthetünk, hiszen az Országgyűlés és Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottja csapott össze október 4-én egy tiszaföldvári focipályán. A cél a gólszerzés mellett a jótékonykodás volt.

Az összecsapást a tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium javára rendezték meg, az intézmény ugyanis a bevételből sporteszközöket és sportfelszereléseket vásárol, illetve egy korszerű öltözőt alakítanának ki. A mérkőzés súlyát jól jelzi, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke is stoplis cipőt húzott a jó ügy érdekében.


Barabás Botond színész (balra) és Boldog István országgyűlési képviselő küzd a labdáért

A Révay György Gyermekotthon és Kollégium egy 150 éves kastélyban működik Tiszaföldvár-Homokon. Falai között 200 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek tanul, akik óvodai, általános, közép- és szakiskolai oktatást kapnak, emellett itt a kollégiumi elhelyezésük is megoldott.

Ennek a pallérozódásnak a része a sport is, hiszen az iskola tanulói kiemelkedően jó eredményeket érnek el a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által életre hívott sporteseményeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.