EUR: 317,07 Ft
CHF: 279,34 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Egyéb Szolnok

Politikusok harca a gyermekotthonért

A címben szereplő kifejezésre ebben az esetben pozitív szemlélettel tekinthetünk, hiszen az Országgyűlés és Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottja csapott össze október 4-én egy tiszaföldvári focipályán. A cél a gólszerzés mellett a jótékonykodás volt.

Az összecsapást a tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium javára rendezték meg, az intézmény ugyanis a bevételből sporteszközöket és sportfelszereléseket vásárol, illetve egy korszerű öltözőt alakítanának ki. A mérkőzés súlyát jól jelzi, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke is stoplis cipőt húzott a jó ügy érdekében.


Barabás Botond színész (balra) és Boldog István országgyűlési képviselő küzd a labdáért

A Révay György Gyermekotthon és Kollégium egy 150 éves kastélyban működik Tiszaföldvár-Homokon. Falai között 200 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek tanul, akik óvodai, általános, közép- és szakiskolai oktatást kapnak, emellett itt a kollégiumi elhelyezésük is megoldott.

Ennek a pallérozódásnak a része a sport is, hiszen az iskola tanulói kiemelkedően jó eredményeket érnek el a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által életre hívott sporteseményeken.

Kapcsolódó Cikkek