EUR: 332,36 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb Szolnok

Politikusok harca a gyermekotthonért

A címben szereplő kifejezésre ebben az esetben pozitív szemlélettel tekinthetünk, hiszen az Országgyűlés és Jász-Nagykun-Szolnok megye válogatottja csapott össze október 4-én egy tiszaföldvári focipályán. A cél a gólszerzés mellett a jótékonykodás volt.

Az összecsapást a tiszaföldvári Révay György Gyermekotthon és Kollégium javára rendezték meg, az intézmény ugyanis a bevételből sporteszközöket és sportfelszereléseket vásárol, illetve egy korszerű öltözőt alakítanának ki. A mérkőzés súlyát jól jelzi, hogy Kövér László, az Országgyűlés elnöke is stoplis cipőt húzott a jó ügy érdekében.


Barabás Botond színész (balra) és Boldog István országgyűlési képviselő küzd a labdáért

A Révay György Gyermekotthon és Kollégium egy 150 éves kastélyban működik Tiszaföldvár-Homokon. Falai között 200 enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermek tanul, akik óvodai, általános, közép- és szakiskolai oktatást kapnak, emellett itt a kollégiumi elhelyezésük is megoldott.

Ennek a pallérozódásnak a része a sport is, hiszen az iskola tanulói kiemelkedően jó eredményeket érnek el a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által életre hívott sporteseményeken.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.