EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Külföld

Portugália kitiltja a műanyag palackokat és zacskókat a kormányzati intézményekből

Megtiltja a műanyag palackok és zacskók használatát a kormányzat intézményeiben a portugál kormány csütörtökön elfogadott rendelkezése.

A kabinet egyúttal arról is rendelkezett, hogy a műanyag termékek mellett a papírfelhasználást szintén csökkentik közigazgatásban. A kitűzött cél szerint egy év alatt 25 százalékkal akarják visszaszorítani a papírfelhasználást.

A lépés az állam közvetlen és közvetett közigazgatási intézményit is érinti, köztük a közintézmények különleges területeit, üzleti szektorait, de választhatóan bevezethetik az autonóm önkormányzati intézmények is – ismertette Maria Manuel Leitao Marques miniszterelnökségi miniszter.

Kapcsolódó Cikkek

  • Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Így manipulálták a sajtót Sorosék

    Rendszeresen írtak jelentéseket a  Soros-alapítvány vezetői Soros Györgynek a migrációs nyomás növekedésével. A migránsok számán és összetételén túl arról is beszámoltak, hogy miként tálalják ezt a közvélemény elé.

  • Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Hamburgert szolgált fel a Fehér Házban Trump

    Az amerikai elnök, Donald Trump óriási hamburger party-t rendezett a Fehér Házban. Az elnök nem furcsa hóbortjának köszönhetően szolgált fel a patinás környezetben többféle gyorséttermi fogást, hanem a több mint három hete tartó részleges kormányzati leállás miatt – a Fehér Ház személyzetének többsége szabadságon van– volt kénytelen ezzel fogadni az amerikai főiskolai futball-bajnokság győztes csapatát.