EUR: 344,65 Ft
CHF: 319,76 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Külföld

Portugália kitiltja a műanyag palackokat és zacskókat a kormányzati intézményekből

Megtiltja a műanyag palackok és zacskók használatát a kormányzat intézményeiben a portugál kormány csütörtökön elfogadott rendelkezése.

A kabinet egyúttal arról is rendelkezett, hogy a műanyag termékek mellett a papírfelhasználást szintén csökkentik közigazgatásban. A kitűzött cél szerint egy év alatt 25 százalékkal akarják visszaszorítani a papírfelhasználást.

A lépés az állam közvetlen és közvetett közigazgatási intézményit is érinti, köztük a közintézmények különleges területeit, üzleti szektorait, de választhatóan bevezethetik az autonóm önkormányzati intézmények is – ismertette Maria Manuel Leitao Marques miniszterelnökségi miniszter.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ukrajnában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma

  Ukrajnában újabb rekordot döntött az új fertőzöttek száma

  Továbbra is gyorsuló ütemben terjed a koronavírus-fertőzés Ukrajnában, szerdára csaknem 1300 esettel újabb rekordot döntött az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma, ezen felül a kórházi ápolásra szorulóké is kiugróan megemelkedett – derült ki az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) által szerdán közzétett adatokból és az egészségügyi miniszter szokásos napi tájékoztatójából.

 • Bejrúti robbanás – Megsérült a magyar követség épülete is

  Bejrúti robbanás – Megsérült a magyar követség épülete is

  A bejrúti robbanásban megsérült a magyar követség épülete, magyar érintettről azonban nem tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, segítséget eddig senki sem kért – írta közösségi oldalán a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán.