EUR: 322,82 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Külföld

Portugália kitiltja a műanyag palackokat és zacskókat a kormányzati intézményekből

Megtiltja a műanyag palackok és zacskók használatát a kormányzat intézményeiben a portugál kormány csütörtökön elfogadott rendelkezése.

A kabinet egyúttal arról is rendelkezett, hogy a műanyag termékek mellett a papírfelhasználást szintén csökkentik közigazgatásban. A kitűzött cél szerint egy év alatt 25 százalékkal akarják visszaszorítani a papírfelhasználást.

A lépés az állam közvetlen és közvetett közigazgatási intézményit is érinti, köztük a közintézmények különleges területeit, üzleti szektorait, de választhatóan bevezethetik az autonóm önkormányzati intézmények is – ismertette Maria Manuel Leitao Marques miniszterelnökségi miniszter.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Pokoli Kalifornia

  A nap képe: Pokoli Kalifornia

  A kaliforniai fővárostól, Sacramentótól északra, a hegyek ölésében fekvő Paradise teljesen leégett, talán ha hat épület romjai maradtak meg.

 • Szexbabává operáltatta magát a német férfi

  Ivana egy professzionális sminkes Berlinből, aki úgy érezte hogy “csúnya”. A transzszexuális dominának most 95G-s melle van, és húsz korrekciós műtéten esett át azért, hogy úgy nézzen ki, mint egy emberi szexbaba.

 • A tapasz is kitisztítja a bedugult orrot

  A tapasz is kitisztítja a bedugult orrot

  Bár kellemetlen, felnőtteknél a hideg időben előforduló nátha viszonylag gyorsan, magától elmúlik. Más a helyzet azonban az óvodások, kisgyermekek esetében, hiszen ők az orrlégzés problémáit sokkal nehezebben élik meg, a felgyülemlő légúti váladékok pedig ehhez társulva komolyabb gondokat is okozhatnak.