2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Portugália kitiltja a műanyag palackokat és zacskókat a kormányzati intézményekből

Megtiltja a műanyag palackok és zacskók használatát a kormányzat intézményeiben a portugál kormány csütörtökön elfogadott rendelkezése.

A kabinet egyúttal arról is rendelkezett, hogy a műanyag termékek mellett a papírfelhasználást szintén csökkentik közigazgatásban. A kitűzött cél szerint egy év alatt 25 százalékkal akarják visszaszorítani a papírfelhasználást.

A lépés az állam közvetlen és közvetett közigazgatási intézményit is érinti, köztük a közintézmények különleges területeit, üzleti szektorait, de választhatóan bevezethetik az autonóm önkormányzati intézmények is – ismertette Maria Manuel Leitao Marques miniszterelnökségi miniszter.

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.