2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Dunaújváros

Potesz Diána bronzérmes

Soroksáron küzdöttek meg a Dunaferr SE birkózószakosztályának versenyzői. Ezúttal elsősorban a lányokon volt a sor, hogy bizonyítsák felkészültségüket, és a dunaújvárosi hölgyek nem is vallottak szégyent a megmérettetésen.

A kadet szabadfogású és női országos bajnokságnak adott otthont Soroksár a közelmúltban. A tornán a Dunaferr SE birkózószakosztálya is részt vett. Mint azt az egyesület sajtónak küldött beszámolójából megtudtuk, a fiúk mezőnyében egy korosztállyal fiatalabb versenyzőket neveztek be a megmérettetésre, így számukra elsősorban a tapasztalatszerzés volt a viadal célja, ám a látottak alapján nem okoztak csalódást az értük szurkolóknak.


Potesz Diána a dobogó harmadik fokára állhatott fel (fotó: Dunaferr SE)

A lányoknál a szép versenyzés mellett az eredmények sem maradtak el: Horváth Alexandra +73 kilogrammban az 5., Potesz Diána 61 kilogrammban a 3. helyen zárta a viadalt. Mint azt a Dunaferr SE edzője, Fehér Krisztián elárulta, a technikája nem hagyott kívánnivalót, inkább a fizikai felkészítésére kell nagyobb hangsúlyt fektetni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.