2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Kecskemét

Pöttöm Próbán az ovisok

Részegszemüvegben próbáltak tájékozódni, akadálypályán bicikliztek, táblákat színeztek, közlekedési kvízt játszottak, és sok más izgalmas feladatot oldottak meg a gyerekek a Corvina Óvoda Ceglédi Úti Óvodájában. Tizedik alkalommal rendezték meg ugyanis a városi szintű Pöttöm Próba közlekedési versenyt.

 

Idén is nagyon jól érezték magukat az ovisok a Ceglédi úti óvodában a Pöttöm Próba elnevezésű vetélkedőn, amelynek célja az volt, hogy felkészítse a gyerekeket a biztonságos, balesetmentes közlekedésre. Az idén tizedik alkalommal megrendezett versenyre a város 12 óvodájából érkeztek hatfős csoportok, mindenki nagyon sokat készült a játékos megmérettetésre.


A részeg szemüveggel kipróbálhatták hogyan nehezíti meg az alkoholfogyasztás a közlekedést

A csoportszobákban a biztonságos közlekedéshez kapcsolódó elméleti feladatok várták az ovisokat. Többek között azt is ki kellett találniuk, mi az, ami egy kattintással megmentheti az életüket. Bemutatták, mennyire ismerik a közlekedési jelzőtáblákat, játékos szituációkról kellett dönteniük, de az is kiderült, milyen gyorsan tudnak kirakni egy 3D-s puzzle-t. Az udvaron a gyakorlatban is bizonyíthatták ügyességüket, felkészültségüket. Itt kerékpáros akadálypálya várta őket, és a részegszemüvegnek köszönhetően kipróbálhatták azt is, az alkohol fogyasztása hogyan nehezíti meg a közlekedést.

Az udvaron kerékpáros akadálypályán mérhették össze ügyességüket a gyerekek

Két rendőr is segítette a gyerekeket a próbák során, ugyanis az önkormányzat és a Füredi Autósiskola mellett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság is támogatta a verseny megrendezését. A gyerekek számára nem ért véget a móka, miután teljesítették a próbákat. Levezetésképpen az ugrálóváron tombolhatták ki magukat, míg a zsűri döntött az idei díjazottakról.


A három legügyesebb csoportot díjazták, de minden résztvevő kapott egy kis meglepetést. A legnagyobb ajándék pedig az, hogy ezek a gyerekek tudják, mi vár majd rájuk, amikor ők is részt vesznek a közlekedésben.

Kapcsolódó Cikkek