2020. április 07., kedd
Herman

Külföld

Pszichiátriai kivizsgálásra utaltak be egy orosz hackert

Pszichiátriai kivizsgálásra utalta be egy amerikai bíróság a hackertevékenységgel vádolt Jevgenyij Nyikulin orosz állampolgárt, akit Prága adott ki tavasszal az Egyesült Államoknak – jelentette szerdán a TASZSZ orosz hírügynökség Nyikilin ügyvédjét idézve.

Az ügyvéd közlése szerint a törvényszék hat hónapos kivizsgálást irányzott előre.


Az orosz férfit, aki határozottan tagadja, hogy hacker lenne és elkövette volna mindazt, amivel az amerikaiak vádolják, 2016 október 5-én Prágában vette őrizetbe a cseh rendőrség.

Washington a kiadatási kérelmet azzal indokolta, hogy szerinte az orosz hacker támadást intézett a LinkedIn internetes közösségi hálózat, valamint a Dropbox és a Formsprings amerikai szerverei ellen. A férfit a kaliforniai szövetségi bíróság hackertámadással, pénzlopással és összeesküvéssel vádolja.

Prága idén tavasszal adtak ki Nyikulint az amerikaiaknak Moszkva ellenzése mellett.

Oroszország ezzel szemben csak azzal vádolta meg Nyikulint, hogy az interneten keresztül 2009-ben 3450 dollárt lopott el.

Kapcsolódó Cikkek

  • Nem lehet megmondani, mikor mehetnek ki az olaszok ismét az utcára

    Nem lehet megmondani, mikor mehetnek ki az olaszok ismét az utcára

    Felesleges találgatni az új koronavírus-járvány miatti olaszországi kijárási korlátozások feloldásának dátumát – vélekedett Domenico Arcuri, a római kormány rendkívüli járványügyi biztosa keddi sajtótájékoztatóján, egyúttal “ábrándnak” nevezte, hogy a közeljövőben enyhíthetnék a veszélyhelyzetben bevezetett óvintézkedések szigorát.

  • Párizsban ezentúl tilos napközben sporttevékenységet végezni

    Párizsban ezentúl tilos napközben sporttevékenységet végezni

    Betiltotta Párizsban az önkormányzat a lakhelyhez közeli egyénileg végzett sporttevékenységet délelőtt 10 és este 7 óra között, jóllehet a koronavírus-járvány miatt Franciaország teljes területén három héttel ezelőtt életbe lépett kijárási korlátozások értelmében ez eddig bármikor lehetséges volt a lakhely körüli egy kilométeres távolságban naponta egyszer egy órán át.