EUR: 330,67 Ft
CHF: 301,96 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb XIII.kerület

Rabb Krisztián Ifjúsági olimpiai bajnok!

A Vasas SC kadet világbajnoki bronzérmes kardvívója, Rabb Krisztián aranyérmet szerzett a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpiai játékok egyéni kardvívó versenyében.

A világ legjobbja! (Fotó: Szalmás Péter/MOB)

A mindössze 16 éves Rabb Krisztián a viadal egyik éremesélyesének számított az előzetes eredmények alapján, ám még a verseny előtt a vasassc.hu-nak azt nyilatkozta,  ezeknek a számolgatásoknak nincs értelme, a nagy dolgok úgyis a helyszínen dőlnek el.
Nos, Rabb Krisztián a versenyen a nyolcaddöntőig két vereséget szenvedett csupán, az iráni és az amerikai induló járt túl az eszén, onnantól kezdve viszont nem volt megállás. Sorrendben egy román, egy német és egy egyiptomi kardvívót győzött le, míg a döntőben a koreai Hyun Jun volt az ellenfél, akit a selejtezőben 5-2-re vert. A fináléban pedig 15-13-ra nyert a Vasas versenyzője.
– Nagyon sok gratuláló üzenetet kaptam, úgyhogy a verseny utáni estén elég sokáig fent voltam, ezeket olvasgattam és válaszoltam rájuk – mondta Rabb Krisztán, aki hozzátette, bár nagyon örült annak, hogy családja a helyszínen láthatta győzelmét.


Rabb Krisztián megállíthatatlan volt (Fotó: Szalmás Péter/MOB)

A versennyel kapcsolatban elmondta, egy nagyon erős mezőny gyűlt össze, így nem volt könnyű dolga.
– Nagyon jó formában voltam, mondhatom azt, csúcsformában. A körmérkőzések során még nem éreztem százszázalékosnak a teljesítményemet, de később már magabiztos voltam. A nyolcaddöntőben rögtön a világbajnok román sráccal vívtam, őt 15-8-ra győztem le, és ez nagy lendületet adott, utána könnyebb is volt az út. A döntőben viszont nehéz ellenfél, a koreai volt a másik oldalon, aki az elején még jobb is volt, de aztán sikerült fordítani – mondta az immár ifjúsági olimpiai bajnok, aki azt is elmondta, úgy nem fogalmazna, hogy számított a sikerre, de úgy igen, hogy készült rá.
– Ez volt a célom, ez lebegett a szemem előtt, ezért jöttem ide. De nagyon jól tudtam, hogy minden mindig a helyszínen dől el, lehet várni önmagadtól bármit, de úgyis ott és akkor kell bizonyítani. A verseny közben sem nagyon gondoltam arra, hogy mi lesz a végkifejlet, bár ahogy nyertem az asszókat, átfutott egy rövid időre az agyamon, hogy ezt meg lehet nyerni.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.