EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb XIII.kerület

Rabb Krisztián Ifjúsági olimpiai bajnok!

A Vasas SC kadet világbajnoki bronzérmes kardvívója, Rabb Krisztián aranyérmet szerzett a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpiai játékok egyéni kardvívó versenyében.

A világ legjobbja! (Fotó: Szalmás Péter/MOB)

A mindössze 16 éves Rabb Krisztián a viadal egyik éremesélyesének számított az előzetes eredmények alapján, ám még a verseny előtt a vasassc.hu-nak azt nyilatkozta,  ezeknek a számolgatásoknak nincs értelme, a nagy dolgok úgyis a helyszínen dőlnek el.
Nos, Rabb Krisztián a versenyen a nyolcaddöntőig két vereséget szenvedett csupán, az iráni és az amerikai induló járt túl az eszén, onnantól kezdve viszont nem volt megállás. Sorrendben egy román, egy német és egy egyiptomi kardvívót győzött le, míg a döntőben a koreai Hyun Jun volt az ellenfél, akit a selejtezőben 5-2-re vert. A fináléban pedig 15-13-ra nyert a Vasas versenyzője.
– Nagyon sok gratuláló üzenetet kaptam, úgyhogy a verseny utáni estén elég sokáig fent voltam, ezeket olvasgattam és válaszoltam rájuk – mondta Rabb Krisztán, aki hozzátette, bár nagyon örült annak, hogy családja a helyszínen láthatta győzelmét.


Rabb Krisztián megállíthatatlan volt (Fotó: Szalmás Péter/MOB)

A versennyel kapcsolatban elmondta, egy nagyon erős mezőny gyűlt össze, így nem volt könnyű dolga.
– Nagyon jó formában voltam, mondhatom azt, csúcsformában. A körmérkőzések során még nem éreztem százszázalékosnak a teljesítményemet, de később már magabiztos voltam. A nyolcaddöntőben rögtön a világbajnok román sráccal vívtam, őt 15-8-ra győztem le, és ez nagy lendületet adott, utána könnyebb is volt az út. A döntőben viszont nehéz ellenfél, a koreai volt a másik oldalon, aki az elején még jobb is volt, de aztán sikerült fordítani – mondta az immár ifjúsági olimpiai bajnok, aki azt is elmondta, úgy nem fogalmazna, hogy számított a sikerre, de úgy igen, hogy készült rá.
– Ez volt a célom, ez lebegett a szemem előtt, ezért jöttem ide. De nagyon jól tudtam, hogy minden mindig a helyszínen dől el, lehet várni önmagadtól bármit, de úgyis ott és akkor kell bizonyítani. A verseny közben sem nagyon gondoltam arra, hogy mi lesz a végkifejlet, bár ahogy nyertem az asszókat, átfutott egy rövid időre az agyamon, hogy ezt meg lehet nyerni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.