2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nyíregyháza

Rács mögött a mátészalkai taxis kirablója

Jogerősen hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly decemberben kirabolt egy taxist Mátészalkán – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Sörös László közleményében azt írta, a másodfokú bíróság ezzel súlyosbította a járásbíróság által korábban kiszabott öt év, öt hónap fegyházbüntetést.

A férfi 2017. december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd ittas állapotban hazavitette magát és rokonait egy taxissal. Másnap elhatározta, hogy kirabolja a taxist, ezért ismét felhívta, és – egy fuvar ígéretével – egy lakatlan területre csalta. Ott az arcát sállal eltakaró és kapucnit viselő vádlott késsel megtámadta a taxist, akinek azonban sikerült elhajolnia a szúrások elől. A támadó ezután elvette a taxisofőr pénztárcáját, amelyben 83 ezer forint és külföldi címletű pénz volt, majd elmenekült. A lakásán a pénztárcát és a kést a cserépkályhába dobta.


A törvényszék súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott előre kitervelten, éjszaka követte el a bűncselekményt. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.