EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,78 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Nyíregyháza

Rács mögött a mátészalkai taxis kirablója

Jogerősen hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly decemberben kirabolt egy taxist Mátészalkán – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Sörös László közleményében azt írta, a másodfokú bíróság ezzel súlyosbította a járásbíróság által korábban kiszabott öt év, öt hónap fegyházbüntetést.

A férfi 2017. december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd ittas állapotban hazavitette magát és rokonait egy taxissal. Másnap elhatározta, hogy kirabolja a taxist, ezért ismét felhívta, és – egy fuvar ígéretével – egy lakatlan területre csalta. Ott az arcát sállal eltakaró és kapucnit viselő vádlott késsel megtámadta a taxist, akinek azonban sikerült elhajolnia a szúrások elől. A támadó ezután elvette a taxisofőr pénztárcáját, amelyben 83 ezer forint és külföldi címletű pénz volt, majd elmenekült. A lakásán a pénztárcát és a kést a cserépkályhába dobta.


A törvényszék súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott előre kitervelten, éjszaka követte el a bűncselekményt. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.