EUR: 321,61 Ft
CHF: 281,46 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Nyíregyháza

Rács mögött a mátészalkai taxis kirablója

Jogerősen hat év hat hónap fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki tavaly decemberben kirabolt egy taxist Mátészalkán – közölte a törvényszék sajtószóvivője az MTI-vel. Sörös László közleményében azt írta, a másodfokú bíróság ezzel súlyosbította a járásbíróság által korábban kiszabott öt év, öt hónap fegyházbüntetést.

A férfi 2017. december 17-én Mátészalkán szórakozott, majd ittas állapotban hazavitette magát és rokonait egy taxissal. Másnap elhatározta, hogy kirabolja a taxist, ezért ismét felhívta, és – egy fuvar ígéretével – egy lakatlan területre csalta. Ott az arcát sállal eltakaró és kapucnit viselő vádlott késsel megtámadta a taxist, akinek azonban sikerült elhajolnia a szúrások elől. A támadó ezután elvette a taxisofőr pénztárcáját, amelyben 83 ezer forint és külföldi címletű pénz volt, majd elmenekült. A lakásán a pénztárcát és a kést a cserépkályhába dobta.


A törvényszék súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott előre kitervelten, éjszaka követte el a bűncselekményt. Az ítélet jogerős.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.