2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Ráfáztak! Lenyúlták a vendégeket a budapesti szórakozóhelyen, őrizetben az alkalmazottak

Egy belvárosi szórakozóhelyen két hét alatt hat turistát vertek át a fizetésnél, ami miatt most felelniük kell a vendéglátósoknak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve 12 nőt és 4 férfit állítottak elő 2018. október 7-én este egy belvárosi szórakozóhelyről – írja a Police.hu.


A gyanú szerint az alkalmazottak szeptember 21. és október 5. között hat turistát (három indiai, két svájci-afgán és egy japán férfit) csábítottak be a szórakozóhelyre, majd alkoholfogyasztásra bírták őket. Amikor a vendégek távozni akartak, fizetéskor a fogyasztás mértékéhez képest jelentősen magasabb összeget kellett fizetniük.

Az sem jelentett akadályt a bandának, ha valakinél nem volt elegendő pénz, ugyanis az illetőt vagy a legközelebbi bankautomatáig kísérték, vagy akár a turista szálláshelyéig mentek, hogy megkapják a követelt összeget.

Amikor több turistát csábítottak be egyszerre a bárba és nem volt náluk elég pénz, az egyiknek mindaddig a szórakozóhelyen kellett maradnia, amíg a barátja visszaért a pénzzel. Ezzel a módszerrel félmillió forinttal húzták le az áldozataikat.

A belvárosi nyomozók önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és bűnszövetségben elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a szórakozóhely három ügyvezetőjét, valamint két alkalmazottját. Közülük a 49 éves K. Istvánt, a 43 éves B. Ferencet, a 71 éves P. Károlyt és a 39 éves F. Dánielt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

Kapcsolódó Cikkek