2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Budapest IX.kerület

Rágcsálók világa Ferencvárosban

A rágcsálók világa 2014-ben, az állatok világnapjának ünnepe után egy nappal indult útjára egy maroknyi rágcsálókedvelő ember szervezésének köszönhetően. Most a ferencvárosi művelődési központban tartottak gyermekbarát rendezvényt.

A nyuszit is helyesen kell etetni (Fotó: Máté Krisztián)

A kis csoportnak a kezdetektől az volt a célja, hogy legyen egy olyan hiánypótló, rágcsálóspecifikus rendezvény, amely kifejezetten a rágcsálók és nyuszik helyes tartását népszerűsíti, hiszen korábban ezekkel a kisemlősökkel csak a speciális börzéken találkozhattak az érdeklődők. A szervezők számára fontos, hogy a rendezvénnyel egy empatikusabb, állattisztelőbb, felelősebb állattartói generáció felnevelését segítsék, és ehhez számtalan játékot vetnek be a fejtörőktől kezdve az ügyességi feladatokon át. Fontosnak tartják, hogy a kicsi vagy akár idősebb állatot tartani vágyókat is segítsék a választásban.


Időközben megalakult az Együtt a Kisállatokért Alapítvány is, amely egyre több állaton és gazdin segít, hiszen az állatok nem értünk vannak, nem simogatni való kiállítási tárgyak – éppen ezért a rendezvényen egyetlen élő állat sem volt –, hanem önálló személyiséggel rendelkező értékes életek, amelyeket érdemes alaposan megismerni és egy életen át szeretni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.