2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Budapest IX.kerület

Rágcsálók világa Ferencvárosban

A rágcsálók világa 2014-ben, az állatok világnapjának ünnepe után egy nappal indult útjára egy maroknyi rágcsálókedvelő ember szervezésének köszönhetően. Most a ferencvárosi művelődési központban tartottak gyermekbarát rendezvényt.

A nyuszit is helyesen kell etetni (Fotó: Máté Krisztián)

A kis csoportnak a kezdetektől az volt a célja, hogy legyen egy olyan hiánypótló, rágcsálóspecifikus rendezvény, amely kifejezetten a rágcsálók és nyuszik helyes tartását népszerűsíti, hiszen korábban ezekkel a kisemlősökkel csak a speciális börzéken találkozhattak az érdeklődők. A szervezők számára fontos, hogy a rendezvénnyel egy empatikusabb, állattisztelőbb, felelősebb állattartói generáció felnevelését segítsék, és ehhez számtalan játékot vetnek be a fejtörőktől kezdve az ügyességi feladatokon át. Fontosnak tartják, hogy a kicsi vagy akár idősebb állatot tartani vágyókat is segítsék a választásban.


Időközben megalakult az Együtt a Kisállatokért Alapítvány is, amely egyre több állaton és gazdin segít, hiszen az állatok nem értünk vannak, nem simogatni való kiállítási tárgyak – éppen ezért a rendezvényen egyetlen élő állat sem volt –, hanem önálló személyiséggel rendelkező értékes életek, amelyeket érdemes alaposan megismerni és egy életen át szeretni.

Kapcsolódó Cikkek