EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 20., szombat
Tivadar

Budapest IX.kerület

Rágcsálók világa Ferencvárosban

A rágcsálók világa 2014-ben, az állatok világnapjának ünnepe után egy nappal indult útjára egy maroknyi rágcsálókedvelő ember szervezésének köszönhetően. Most a ferencvárosi művelődési központban tartottak gyermekbarát rendezvényt.

A nyuszit is helyesen kell etetni (Fotó: Máté Krisztián)

A kis csoportnak a kezdetektől az volt a célja, hogy legyen egy olyan hiánypótló, rágcsálóspecifikus rendezvény, amely kifejezetten a rágcsálók és nyuszik helyes tartását népszerűsíti, hiszen korábban ezekkel a kisemlősökkel csak a speciális börzéken találkozhattak az érdeklődők. A szervezők számára fontos, hogy a rendezvénnyel egy empatikusabb, állattisztelőbb, felelősebb állattartói generáció felnevelését segítsék, és ehhez számtalan játékot vetnek be a fejtörőktől kezdve az ügyességi feladatokon át. Fontosnak tartják, hogy a kicsi vagy akár idősebb állatot tartani vágyókat is segítsék a választásban.


Időközben megalakult az Együtt a Kisállatokért Alapítvány is, amely egyre több állaton és gazdin segít, hiszen az állatok nem értünk vannak, nem simogatni való kiállítási tárgyak – éppen ezért a rendezvényen egyetlen élő állat sem volt –, hanem önálló személyiséggel rendelkező értékes életek, amelyeket érdemes alaposan megismerni és egy életen át szeretni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnep könyvekkel

  Ünnep könyvekkel

  Könyvkereső játékkal nyitotta meg Belváros önkormányzata a Károlyi-kertben tavasztól őszig üzemelő közösségi könyvtárat.

 • Muse: Stadionrock-hangzást és szintetizátorokat ígérünk

  Muse: Stadionrock-hangzást és szintetizátorokat ígérünk

  Ötödször is Budapestre érkezik a világ egyik legjobb koncertzenekarának tartott brit trió, a Muse. Matt Bellamy és társai lemezbemutató turnéjukkal garantáltan elrepítenek minket a mozivászonról már jól ismert Ready Player One világába, ahol az új dalok mellett bizonyára olyan giga világslágerek is felcsendülnek majd, mint a Supermassive Black Hole vagy az Uprising.

 • A tavasz zamata

  A tavasz zamata

  Ahogy kisüt a nap, az ízlelőbimbóink is ébredezni kezdenek.