EUR: 329,39 Ft
CHF: 299,30 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Egyéb Pécs

Rákász Gergely orgonaművésztől tanulhattak a diákok

Különleges lehetőséget kaptak a pécsi diákok, ugyanis száz tehetséges tanuló egy olyan interaktív látványkoncerten vehetett részt, amelyen Rákász Gergely orgonaművész ismertette meg őket az orgonával és a zenetörténettel. A mostani látványkoncert a művész, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Leöwey Klára Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programja összefogásával valósulhatott meg.

Egy olyan zenei idegenvezetésnek lehettek részesei a fiatalok, amivel a zeneszerzők életébe is betekintést kaptak (Fotó:www.rakaszgergely.hu)

Rákász Gergely több mint tíz évvel ezelőtt tért haza Magyarországra. Amerikában tanult orgonálni,
ahonnan magával hozott egy itthon még újszerű gondolatot. Most a Baranya Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a hallgatók is megismerhették ezt a különleges zenei élményt. Rákász Gergely a hangversenyein zenei idegenvezetést kínál a hallgatóságának, és a zeneszerzők életébe is betekintést ad. A cél, hogy az is otthonosan mozogjon a klasszikus zene világában, aki eddig nem ismerte ezt a műfajt. – A látványkoncertek arról szólnak, hogy először elmondom, mi történik, miért olyan a zene, ki volt a szerző, és erre segít rá egy vetítés, ahol egy festőművész művészi grafikákkal éppen csak annyit mutat, amiből a hallgató könnyebben megértheti a komolyzene világát – mondta Rákász Gergely.


Kapcsolódó Cikkek

  • Vadvilág a Kárpát utcában

    Vadvilág a Kárpát utcában

    Igazán látványos kiállítás nyílt a RaM Művelődési Központban. Vadvilág Magyar Természetfotósok Egyesületének tárlatán a Magyarországon élő állatokat, virágokat, a természet apró csodáit, magyarországi vad tájakat tár a néző felé.

  • Kiszabadult a Mikulás!

    Több mint 260 cserkész érkezett az ország több pontjáról a Templom úti templomkertben megrendezett Szolnoki Mikulás Csatára. A csapatok kötélhúzáson, számháborún és kő-papír-ollón is összemérhették tudásukat, a fő program azonban a fogságba esett Mikulás kiszabadítása volt, akit gonosz földönkívüli lények ejtettek rabul.