EUR: 322,16 Ft
CHF: 283,49 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Pécs

Rákász Gergely orgonaművésztől tanulhattak a diákok

Különleges lehetőséget kaptak a pécsi diákok, ugyanis száz tehetséges tanuló egy olyan interaktív látványkoncerten vehetett részt, amelyen Rákász Gergely orgonaművész ismertette meg őket az orgonával és a zenetörténettel. A mostani látványkoncert a művész, a Baranya Megyei Önkormányzat és a Leöwey Klára Gimnázium Arany János Tehetséggondozó Programja összefogásával valósulhatott meg.

Egy olyan zenei idegenvezetésnek lehettek részesei a fiatalok, amivel a zeneszerzők életébe is betekintést kaptak (Fotó:www.rakaszgergely.hu)

Rákász Gergely több mint tíz évvel ezelőtt tért haza Magyarországra. Amerikában tanult orgonálni,
ahonnan magával hozott egy itthon még újszerű gondolatot. Most a Baranya Megyei Önkormányzat kezdeményezésére a hallgatók is megismerhették ezt a különleges zenei élményt. Rákász Gergely a hangversenyein zenei idegenvezetést kínál a hallgatóságának, és a zeneszerzők életébe is betekintést ad. A cél, hogy az is otthonosan mozogjon a klasszikus zene világában, aki eddig nem ismerte ezt a műfajt. – A látványkoncertek arról szólnak, hogy először elmondom, mi történik, miért olyan a zene, ki volt a szerző, és erre segít rá egy vetítés, ahol egy festőművész művészi grafikákkal éppen csak annyit mutat, amiből a hallgató könnyebben megértheti a komolyzene világát – mondta Rákász Gergely.


Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.