2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Nagykanizsa

Rendőrkutyák is segítettek

Transzformátortolvajokat kaptak el a kanizsai rendőrök Zalakomáron. A sikeres akcióban szolgálati kutyák is segítették az egyenruhásokat.

Október közepén a zalakomári körzeti megbízott arra lett figyelmes, hogy a falu határában, az egyik villanyoszlopról eltűnt a transzformátor. Értesítette kollégáit, s a kis csapat hadrendbe állított két rendőrkutyát is. Az osztag gyorsan sikert aratott, mert nem sokkal később elfogta a helyszínre visszatérő tolvajokat, akik egy személyautóval akarták elvontatni a több, mint egymillió forint értékű trafót. A három helybéli elkövető ugyan menekülni akart, de erre esélye sem volt.

Kutyák is segítették a rendőröket az akcióban (Fotó: ZMRFK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.