EUR: 323,56 Ft
CHF: 287,89 Ft
2018. december 11., kedd
Árpád, Árpádina

Sport

Rossi: A játékosok tudják, mit várok tőlük

Marco Rossi szövetségi kapitány jó meccset vár Görögországban, s abban reménykedik, hogy pénteken legalább olyan jó mentalitással futballozik majd a magyar labdarúgó-válogatott, mint a hazai 2-1-es siker alkalmával.

– A játékosok most már jobban tudják és értik, mit várok tőlük. Szerencsére mindenben hallgatnak ránk – fogalmazta meg az athéni utazás előtt, a Liszt Ferenc repülőtéren tartott csütörtöki sajtótájékoztatón az olasz szakvezető, hogy második összetartása során miben lépett előre a nemzeti együttes. Kifejtette, Willi Orban csapatba építése zökkenőmentes, illetve túl sok változtatást nem tervez a szeptemberi győztes meccshez képest.


Az 54 éves tréner nem kívánt a múlttal foglalkozni, hogy Magyarország idegenben még sosem győzte le Görögországot, mert mint mondta, ő még sosem játszott ott, így nem is nyerhetett és nem is veszíthetett. Arra a kérdésre, hogy elképzelhetőnek tartja-e a soron következő két meccsen a hat pont megszerzését, úgy válaszolt, a futballban minden lehetséges.

– Más mérkőzés lesz, mint a hazai, de jó felkészülés van mögöttünk – jelentette ki Gyurcsó Ádám, aki arról is beszélt, örül, hogy újra a válogatottnál lehet, mert az elmúlt egy évben voltak nehéz pillanatai, amíg nem kapott meghívót. Hozzátette, most önbizalommal telve érkezett.


A Hajduk Split 27 éves szélsője Rossiról úgy nyilatkozott, hogy nagyon taktikus edzőként ismerte meg, illetve megjegyezte, szakmailag és emberileg is csak jókat hallott róla.

A Nemzetek Ligájában két forduló után hárompontos magyar válogatott pénteken Görögország, hétfőn Észtország vendége lesz a sorozatban. Az athéni és a tallinni mérkőzés is magyar idő szerint 20.45-kor kezdődik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Robben nélkül játszik a Bayern

    Robben nélkül játszik a Bayern

    Arjen Robben nélkül lép pályára szerdán a Bayern München labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája csoportszakaszának utolsó fordulójában, az Ajax Amsterdam otthonában.

  • Csapattársa és edzője is megvédte Dembélét

    Csapattársa és edzője is megvédte Dembélét

    Megint bajba került Ousmane Dembélé, az FC Barcelona francia szélsője. A világbajnok labdarúgó a vasárnapi edzésről két órát késett, így már csak a tréning végére ért be a klub edzőközpontjába.