EUR: 356,74 Ft
CHF: 336,55 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb VIII.kerület

Sára Botond: Az élhetőbb környezet a cél

Családi nappal kezdődött meg hivatalosan az Orczy-negyed komplex felújítása. A projekt a környéken élők számára teremt élhető környezetet.

– Az Orczy-negyed rehabilitációjával az a célunk, hogy szebb, élhetőbb környezetet hozzunk létre az itt élőknek, több munkalehetőséggel, jobb lakhatási körülményekkel, mintegy 350 bérlakás helyrehozásával, az épületek korszerűsítésével, a közbiztonság további javításával – mondta el Sára Botond, Józsefváros polgármestere, hozzátéve: mivel komplex rehabilitációról van szó, ezzel párhuzamosan a társadalmi programok is fókuszba kerülnek.


– Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra, a bűnmegelőzésre, a drogprevencióra, a szakképzésre és a gazdaságélénkítésre.

Sára Botond elmondta, a projekt során 350 bérlakást újítanak fel
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az Orczy-negyed komplex rehabilitációs programja a következő három évben valósul meg, 2,5 milliárd forintból. A projekt hivatalosan a múlt szombaton kezdődött az önkormányzat által szervezett családi nappal, amelyet a Kálvária térre hirdettek meg. A szervezők idén is igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy a legkisebbektől kezdve a fiatalokon át az idősebb generációig mindenki megtalálhassa a számára érdekes programpontot: arcfestés, óriásbuborék-fújás, pingpong, csocsó, hatalmas légvár, tudományos kvíz, tombola – ez mind terítéken volt.


A színpadon elsősorban zenés és táncos programokkal szórakoztatták a családi nap résztvevőit
( Fotó: Sáfár Tibor)

Mindeközben pedig a színpadon egymást váltották a már jól ismert fellépők. Hallhattuk a Józsefvárosi Cigányzenekart, a legkisebbek pedig a Mézengúzok Gyermekzenekar dalaira rophatták. A Turay Ida Színház művészei musicalgálával szórakoztatták a közönséget. Többek közt olyan ismert előadások dalai is felcsendültek, mint a Hegedűs a háztetőn, az Evita vagy a Mamma Mia!, de láthattunk részletet a Cabaret című musicalből is, amelyet október 6-án mutatnak be a színház falai között a nagyérdeműnek. A program fő műsorszáma L. L. Junior esti fellépése volt.

Kapcsolódó Cikkek