EUR: 332,35 Ft
CHF: 303,19 Ft
2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb VIII.kerület

Sára Botond: Az élhetőbb környezet a cél

Családi nappal kezdődött meg hivatalosan az Orczy-negyed komplex felújítása. A projekt a környéken élők számára teremt élhető környezetet.

– Az Orczy-negyed rehabilitációjával az a célunk, hogy szebb, élhetőbb környezetet hozzunk létre az itt élőknek, több munkalehetőséggel, jobb lakhatási körülményekkel, mintegy 350 bérlakás helyrehozásával, az épületek korszerűsítésével, a közbiztonság további javításával – mondta el Sára Botond, Józsefváros polgármestere, hozzátéve: mivel komplex rehabilitációról van szó, ezzel párhuzamosan a társadalmi programok is fókuszba kerülnek.


– Ezért nagy hangsúlyt fektetünk a felzárkóztatásra, a bűnmegelőzésre, a drogprevencióra, a szakképzésre és a gazdaságélénkítésre.

Sára Botond elmondta, a projekt során 350 bérlakást újítanak fel
( Fotó: Sáfár Tibor)

Az Orczy-negyed komplex rehabilitációs programja a következő három évben valósul meg, 2,5 milliárd forintból. A projekt hivatalosan a múlt szombaton kezdődött az önkormányzat által szervezett családi nappal, amelyet a Kálvária térre hirdettek meg. A szervezők idén is igyekeztek úgy összeállítani a műsort, hogy a legkisebbektől kezdve a fiatalokon át az idősebb generációig mindenki megtalálhassa a számára érdekes programpontot: arcfestés, óriásbuborék-fújás, pingpong, csocsó, hatalmas légvár, tudományos kvíz, tombola – ez mind terítéken volt.


A színpadon elsősorban zenés és táncos programokkal szórakoztatták a családi nap résztvevőit
( Fotó: Sáfár Tibor)

Mindeközben pedig a színpadon egymást váltották a már jól ismert fellépők. Hallhattuk a Józsefvárosi Cigányzenekart, a legkisebbek pedig a Mézengúzok Gyermekzenekar dalaira rophatták. A Turay Ida Színház művészei musicalgálával szórakoztatták a közönséget. Többek közt olyan ismert előadások dalai is felcsendültek, mint a Hegedűs a háztetőn, az Evita vagy a Mamma Mia!, de láthattunk részletet a Cabaret című musicalből is, amelyet október 6-án mutatnak be a színház falai között a nagyérdeműnek. A program fő műsorszáma L. L. Junior esti fellépése volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.