2019. április 19., péntek
Emma

Sport

Schumacher rekordjainak megdöntése Hamilton célja

A vasárnap óta ötszörös Forma-1-es világbajnok Lewis Hamilton elismerte, hogy a továbbiakban főként Michael Schumacher rekordjainak megdöntése a célja.

A 33 éves autóversenyző elárulta, hogy még sok célja van. Példaként a hét vb-címmel rekorder németet említette, aki 91 versenyen diadalmaskodott.


“Michaeltől így is még messze vagyok a futamgyőzelmeket és a világbajnoki címeket tekintve, ezért azt kell mondanom, hogy még mindig ő minden idők legjobbja” – jelentette ki Hamilton, akit eddig 71-szer intettek le elsőként.

“Bennem azonban továbbra is ugyanaz a vad tűz ég, mint nyolcéves koromban, és szerintem ez így is marad, amíg vissza nem vonulok” – tette hozzá.

A brit pilóta az utóbbi négy szezonban átlagosan tíz futamot nyert, és mivel még két évig köti szerződése a Mercedeshez, jó eséllyel pályázik Schumacher rekordjainak megdöntésére. Ráadásul Toto Wolff csapatvezető szerint Hamilton jobban vezet, mint valaha.

“Hosszú út vezet Schumacher csúcsaihoz, de van még néhány évem, hogy legalább közelebb kerüljek hozzájuk. Michael zseniális volt, mindig nagy rajongója maradok” – mondta a brit világbajnok.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Matek helyett győzelem a segítség

    Matek helyett győzelem a segítség

    Tizenegy, kilenc vagy öt? A feladvány magától értetődő a fradisták számára, azaz ennyire nő vagy csökken az FTC előnye a MOL Vidi elleni mérkőzés után.

  • Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb vb-jét rendezzük!

    Minden idők legnagyobb világbajnokságát rendezi hazánk április 21. és 28. között a Hungexpón. Ráadásul a hazai vb pontosan 40 évvel követi a sportág legnagyobb magyar sikerét, amikor a Jónyer–Klampár–Gergely trió a világot megverve nyerte el a világbajnoki címet csapatban a phenjani döntőben.