2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb XIII.kerület

SeniorEsésTan a Prevenciós Központban

Tizenketten vettek részt az első foglalkozáson (Fotó:budapest13.hu)

Kerületünk is csatlakozott a főváros által támogatott, a Nyugdíjasok és Idősek „Életet az Éveknek” Budapesti Egyesület SeniorEsésTan tanfolyamához. Ennek keretében a Prevenciós Központban tartott első foglalkozáson tizenhatan vettek részt.

A programon az idősekkel foglalkozó, szociális területen dolgozó szakemberek megtanulják a rávezető gyakorlatokat, majd magát a Dobrotka-módszertant, amely a világon egyedülálló, az idősek körében az életminőséget javító, baleset-megelőző képzés. Ezt követően a meghívott idősekkel együtt, ellenőrzött körülmények között, oktató segítségével gyakorolnak. 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.