2020. április 04., szombat
Izidor

Egyéb Debrecen

Sikerre tör a DEAC

Sportberkekben közismert tény, hogy az amerikai kosárlabdázást az egyetemi egyesületek világraszóló sikerei alapozták meg, és emelték a sportágat a mai magasságokba. A hazai egyetemi sportélet egyik élharcosa a Debreceni Egyetem, ahol a kosárlabdának egyre jelentősebb szerep jut. A DEAC férfi kosárlabdacsapata története második szezonját kezdte meg a hétvégén. Az együttes éppen átalakulóban van, sok új játékos érkezett Debrecenbe.

A bajnokság indulása előtti sajtótájékoztatón Bács Zoltán kancellár felidézte az első szezont – elmondta, ugyan fontos az eredményesség, de annál sokkal fontosabb a közösségépítés és az értékteremtés. A városban sokan tudják, hogy Széles Diána alpolgármester maga is kiváló kosaras volt egyetemista korában. Akkor az intézmény még nem fordított ekkora figyelmet a sportágra, így beszédében jelezte, milyen fontos, hogy Bács Zoltánék az utóbbi esztendőkben az ország legsportosabb egyetemévé tették a debrecenit.


Lendületesebb, dinamikusabb, fiatalabb együttest láthat a szurkolótábor

– Kezdjük elérni azt Debrecenben, amit Nyugaton vagy a tengerentúlon, az Egyesült Államokban a nagyobb városokban érezni lehet, hogy az egyetem aktív szerepet játszik a város sportéletében – jegyezte meg.

Széles Diána (fehérben) maga is kiváló kosárlabda játékos volt egyetemista korában

Becsky István szakosztályvezető elmondta, hogy amikor tavaly hullámvölgybe került a társaság, a közönség akkor is kitartott a csapat mellett, és a sokadik vereség után sem hagyták abba a szurkolást, mert érezték, a debreceni kötődésű játékosok és a légiósok szerethető társaságot alkotnak. Berényi Sándor vezetőedző elmondása szerint a tavalyinál lendületesebb, dinamikusabb, fiatalabb együttest láthat a szurkolótábor az idényben. Lócziné Kovács Marianna, az egyetemi klub ügyvezetője elmondta, a DEAC mint sportegyesület akkorára nőtt, hogy mára már a mérkőzések időpontjainak egyeztetése is nagy kihívást jelent.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.