EUR: 321,69 Ft
CHF: 281,81 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Egyéb Debrecen

Sikerre tör a DEAC

Sportberkekben közismert tény, hogy az amerikai kosárlabdázást az egyetemi egyesületek világraszóló sikerei alapozták meg, és emelték a sportágat a mai magasságokba. A hazai egyetemi sportélet egyik élharcosa a Debreceni Egyetem, ahol a kosárlabdának egyre jelentősebb szerep jut. A DEAC férfi kosárlabdacsapata története második szezonját kezdte meg a hétvégén. Az együttes éppen átalakulóban van, sok új játékos érkezett Debrecenbe.

A bajnokság indulása előtti sajtótájékoztatón Bács Zoltán kancellár felidézte az első szezont – elmondta, ugyan fontos az eredményesség, de annál sokkal fontosabb a közösségépítés és az értékteremtés. A városban sokan tudják, hogy Széles Diána alpolgármester maga is kiváló kosaras volt egyetemista korában. Akkor az intézmény még nem fordított ekkora figyelmet a sportágra, így beszédében jelezte, milyen fontos, hogy Bács Zoltánék az utóbbi esztendőkben az ország legsportosabb egyetemévé tették a debrecenit.


Lendületesebb, dinamikusabb, fiatalabb együttest láthat a szurkolótábor

– Kezdjük elérni azt Debrecenben, amit Nyugaton vagy a tengerentúlon, az Egyesült Államokban a nagyobb városokban érezni lehet, hogy az egyetem aktív szerepet játszik a város sportéletében – jegyezte meg.

Széles Diána (fehérben) maga is kiváló kosárlabda játékos volt egyetemista korában

Becsky István szakosztályvezető elmondta, hogy amikor tavaly hullámvölgybe került a társaság, a közönség akkor is kitartott a csapat mellett, és a sokadik vereség után sem hagyták abba a szurkolást, mert érezték, a debreceni kötődésű játékosok és a légiósok szerethető társaságot alkotnak. Berényi Sándor vezetőedző elmondása szerint a tavalyinál lendületesebb, dinamikusabb, fiatalabb együttest láthat a szurkolótábor az idényben. Lócziné Kovács Marianna, az egyetemi klub ügyvezetője elmondta, a DEAC mint sportegyesület akkorára nőtt, hogy mára már a mérkőzések időpontjainak egyeztetése is nagy kihívást jelent.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.