2019. április 24., szerda
György

Egyéb Érd

Sipos Boglárka junior magyar bajnok!

A közép-magyarországi területi diákolimpiai bajnoksággal kezdődtek az érdi birkózók számra az elmúlt hét megmérettetései: diák I. és diák II. korcsoportú versenyzők küzdhettek az országos döntőbe jutásért. A Mezőfalván megrendezett vetélkedésen jól szerepeltek a város sportolói: tizenhárom éremmel és két ötödik, pontszerző hellyel térhettek haza.

A közép-magyarországi területi diákolimpia érdi résztvevői

Az elért eredményeknek köszönhetően tizenhárman szerepelhetnek majd a legjobbak között, az országos döntőben. Diák I. korcsoportban 46 kg-ban Bákai Ferenc, 63 kg-ban Balogh András ért el második helyet. 42 kg-ban Feik Lázár, 50 kg-ban Gazsi Máté, 54 kg-ban Sípos Milán, 58 kg-ban Hegedűs N. Bence, 63 kg-ban Gyenes Bence, 69 kg-ban pedig Virlics Marcell szerzett harmadik helyet. A diák II. korcsoportban 42 kg-ban Jakab Dániel első lett, 26 kg-ban Bori Richárd, 32 kg-ban Narancsik Bence, 46 kg-ban Bokros Márk szerzett második helyet, 38 kg-ban pedig M. Kovács Keve lett harmadik.


A Kecskeméten szerepelt érdi birkózók

A junior szabadfogású és női országos bajnokságnak Kecskemét adott otthont. Itt kiválóan szerepelt az érdi Sipos Boglárka: 53 kg-ban országos junior bajnoki címet szerzett.

Az országos bajnok Sípos Boglárka, mellette Tar Mihály vezető edző (balra) és Südi Gábor edző
Fotók: erdispartacus.hu

A szabadfogásban a fiúk teljesítményére sem lehet panasz, ezt 65-kg-ban Berta Mike, 92 kg-ban Pataki Sámuel, 97 kg-ban pedig Molnár Tamás révén három bronzérem, valamint két negyedik és egy ötödik, pontszerző hely is bizonyítja. Mindezek eredményeként a csapatversenyben az Érdi Spartacus – nagy egyesületeket megelőzve – a dobogó második fokára állhatott.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.