EUR: 323,02 Ft
CHF: 286,73 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Sopron

Soproni gyorstalpaló

A városjáró sorozat során az érdeklődők még jobban megismerhetik Sopront
Fotó: Torma Sándor

Több mint 200 érdeklődő vett részt az első „Soproni gyorstalpaló”-n. A városjáró sorozatot a Liszt Ferenc Kulturális Központ hirdette meg az érdeklődők számára: minden hónap utolsó vasárnapján egy közös délutáni sétára invitálja a régi és az új soproniakat. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők még jobban megismerjék és megszeressék Sopront. A másfél órás sétákon szakavatott idegenvezetők mutatják az utat, és mesélnek ismert és talán sosem hallott helyi legendákat és történeteket.

Komoly érdeklődés mutatkozott az első “gyorstalpalón”
Fotó: Torma Sándor

Az első séta a poncichterek nyomait keresve indult útnak szeptember 30-án délután, Taschner Tamás vezetésével. A városjárók megtudhatták, hogy már a kelták és a rómaiak is termeltek szőlőt ezen a tájon, és hogy miért volt/van annyi muslica a belvárosban októberben. Természetesen a város védőszentjéről, Szent Mihályról is megemlékeztek a poncichternegyedben. A gyorstalpalók pecsételőfüzetben gyűjthetik az egyes séták emlékeit, a Mézes Teaház jóvoltából pedig ezúttal még a babos pogácsát is megkóstolhatták. A május végi sétán a leghűségesebb „talpalók” ajándékot kapnak.
A következő „Soproni gyorstalpaló” október 28-án (vasárnap) délután 3-kor indul a Liszt Központ elől: akkor a kelták és a rómaik nyomába eredhetnek „Olykor ókor” címmel.


Taschner Tamás vezette az első programot
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.