EUR: 319,72 Ft
CHF: 280,32 Ft
2019. április 21., vasárnap
Konrád

Egyéb Sopron

Soproni gyorstalpaló

A városjáró sorozat során az érdeklődők még jobban megismerhetik Sopront
Fotó: Torma Sándor

Több mint 200 érdeklődő vett részt az első „Soproni gyorstalpaló”-n. A városjáró sorozatot a Liszt Ferenc Kulturális Központ hirdette meg az érdeklődők számára: minden hónap utolsó vasárnapján egy közös délutáni sétára invitálja a régi és az új soproniakat. A kezdeményezés célja, hogy a résztvevők még jobban megismerjék és megszeressék Sopront. A másfél órás sétákon szakavatott idegenvezetők mutatják az utat, és mesélnek ismert és talán sosem hallott helyi legendákat és történeteket.

Komoly érdeklődés mutatkozott az első “gyorstalpalón”
Fotó: Torma Sándor

Az első séta a poncichterek nyomait keresve indult útnak szeptember 30-án délután, Taschner Tamás vezetésével. A városjárók megtudhatták, hogy már a kelták és a rómaiak is termeltek szőlőt ezen a tájon, és hogy miért volt/van annyi muslica a belvárosban októberben. Természetesen a város védőszentjéről, Szent Mihályról is megemlékeztek a poncichternegyedben. A gyorstalpalók pecsételőfüzetben gyűjthetik az egyes séták emlékeit, a Mézes Teaház jóvoltából pedig ezúttal még a babos pogácsát is megkóstolhatták. A május végi sétán a leghűségesebb „talpalók” ajándékot kapnak.
A következő „Soproni gyorstalpaló” október 28-án (vasárnap) délután 3-kor indul a Liszt Központ elől: akkor a kelták és a rómaik nyomába eredhetnek „Olykor ókor” címmel.


Taschner Tamás vezette az első programot
Fotó: Torma Sándor

Kapcsolódó Cikkek