2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Soros embere lett Vona Gábor barátja

Megvédte, sőt a barátjának nevezte a Soros-hálózat Jobbikba delegált emberét, Teplán Istvánt Vona Gábor, a párt bukott elnöke. A mára csaknem balliberálissá vedlett egykori radikálisok szekrényéből egyre több csontváz hullik ki.

A Jobbik második pártszakadásának egyik gyújtópontja a Soros Györgyhöz köthető Teplán István, aki nemcsak a Soros-egyetem megalapításában vett részt, de 2007-ig rektorhelyettese is volt az intézménynek, hogy azután az SZDSZ-es Fodor Gábor által vezetett környezetvédelmi minisztérium főosztályvezetői székébe ejtőernyőzzön.


Teplán István, a Közép-európai Egyetem alapító tagja, általános elnök átveszi a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést Sólyom László köztársasági elnöktől és Gyurcsány Ferenc miniszterelnöktől 2006. március 15-én
MTI Fotó: Kovács Attila

Teplán 2004-ben személyesen postázta a milliárdos spekuláns levelét Magyar Bálint SZDSZ-es oktatási miniszternek, amire válaszul a liberális politikus hazai oktatási intézményeket is felülmúló jogkörrel ruházta fel a Soros-egyetemet. Gyurcsány Ferenc mostani DK-elnök még MSZP-s miniszterelnökként ki is tüntette Teplánt a Soros-egyetem „megalapításában kifejtett érdemeiért”.

Látható tehát, hogy Teplán személye további lehetőséget jelent a Jobbik számára, hogy összeborulhassanak a baloldali ellenzékkel. Teplán pártbeli jelenlétére Volner János Jobbik-alelnök mutatott rá: egy fotót posztolt a párt szeptember 29-i kongresszusáról, ahol Teplán Z. Kárpát Dániel elnökségi tag és Gyöngyösi Márton elnökhelyettes mögött foglal helyet.


Z. Kárpát Dániel, Gyöngyösi Márton, Sneider Tamás, Teplán István

A helyzetet a pártot a háttérből továbbra is irányítani igyekvő Vona Gábor bukott pártelnök próbálta menteni, amikor a Jobbik lakájmédiájában Teplánt a barátjának nevezte, és kiállt mellette.

 

Hadházy korrupciója és Simicska pénze

Emlékezetes, hogy Volner János alelnök levélben kelt ki a Jobbik vezetése ellen, amely egyre jobban közeledik Gyurcsány DK-jához és az LMP-hez. Volnert kizárták a frakcióból, majd két képviselőtársa, Fülöp Erik és Apáti István önként lépett ki. Azóta folyamatosak a kilépések és kizárások a pártban. Az egyik távozó, Szabó Balázs volt szekszárdi Jobbik-elnök arról beszélt, hogy hiába tárta fel az LMP korábbi társelnöke, Hadházy Ákos korrupciós ügyeit, Vona Gábor és Szabó Gábor pártigazgató személyesen állította le, mondván: sérti a Jobbik koalíciós partnerét, az LMP-t. Szabó arra is utalt, hogy a Jobbikot Simicska Lajos oligarcha pénzelte.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek