2020. április 07., kedd
Herman

Külföld

Soros György már az amerikai kormányra is pályázik

Az amerikai tőzsdespekuláns a Donald Trump vezette kormány megbuktatására játszik úgy, hogy szó szerint megvásárolja a demokrata jelölteket, mindezt Kevin McCarthy, a republikánusok képviselőházi vezetője állítja – írja az Origo. Ebből kifolyólag a politikus egy minden eddiginél kiélezettebb kampányra számít a november 8-i félidős választások előtt. A republikánusok képviselőházi vezetője azt is megemlíti, hogy a korábban jelentős tűnő demokrata előny mára már a múlté, ezért is akar beavatkozni a bevándorláspárti tőzsdespekuláns, Soros György. 

Kevin McCarthy, a republikánus többségű képviselőház vezetője arról beszélt a Fox Newsnak, hogy a félidős választásokon Soros György, Michael Bloomberg és Tom Steyer milliárdosok arra készülnek, hogy a megvásárolt demokrata jelöltekkel gyakorlatilag megveszik kormányunkat. Hozzátette, hogy az elmúlt időszakban lényegesen élesebbé vált a választási kampány, mivel minden felmérés szerint lényegesen csökkent a demokrata párt előnye, és egyáltalán nem lehet biztosra venni a sikerüket a képviselőházi választáson. Az Egyesült Államokban november 8-án döntenek a választók a szenátusi helyek egyharmadáról és a 450 fős képviselőházról – írja a lap.


A politikus kijelentette, hogy Soros, Bloomberg és Tom Steyer dollártízmilliókat költ arra, hogy a demokrata jelöltek segítésével befolyásolja a politikát és adott esetben elérje, hogy elindítsanak egy impeachment (megvádolási) eljárást Trumppal szemben. Az eljárás lényege, hogy az ország törvényhozó szerve az ország vezetőjét leválthatja.

Donald Trump is hangot adott közösségi oldalán annak, hogy nagyon nem tetszik neki, hogy egy olyan tőzsdespekuláns akarja meghekkelni az amerikai politikát, akit az ég világon senki nem választott meg. Twitter-üzenetében az amerikai elnök arra is kitért, hogy a szenátorokra nyomást gyakorlók nem hétköznapi polgárok, hanem Soros György zsoldosai – írja az Origo.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek