EUR: 344,78 Ft
CHF: 320,71 Ft
2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Külföld

Soros Györgyöt 2 év börtönre ítélték!

Évek óta menekül a büntetése letöltése elől Soros György, akinek bűnösségét négy bíróság is kimondta és 2 év azon­nal vég­re­hajt­ható bör­tön­bün­te­tésre ítél­ték tőzs­dei csa­lás­so­ro­zat miatt.

A fel­leb­be­zés összes le­he­tő­sé­gét ki­me­rí­tette, az íté­let jog­erős – írja a Ripost.hu.


A portál információi szerint évek óta bujkál egy végrehajtható börtönbüntetés elől Soros György, akit  bűnszervezetben elkövetett pénzügyi csalás miatt  jogerősen és végrehajthatóan másodfokon is elítélt a párizsi fellebbviteli bíróság. Aztán még két bírói fórum is helybenhagyta az ítéletet!

Soros György még 1989-ben manipulált és csalt a francia Btk.-ba ütköző módon a Société Générale nevű francia pénzügyi óriáscég részvényeivel. Ezért ítélte négy(!) bíróság is egybehangzóan végrehajtható börtönbüntetésre – írja a Ripost.hu.


A lap információi szerint Soros kapcsolatai révén elérte, hogy a pénzügyi manipulációkról és csalásokról 6 (!) hosszú évig ne adjanak ki adatokat a svájci bankok. Ügyvédek tucatjai húzták-halogatták az eljárást.

“Az első tárgyalásra így csak 13 (!) év múltán, 2002. november 7-én kerülhetett sor, Soros ekkor odakerült a vádlottak padjára. Bűntársa volt a hírhedt libanoni maffiózó, Samir Traboulsi, akit már korábban is börtönbüntetésre ítéltek tőzsdei csalások miatt. Amikor kijött a börtönből, Soros oldalán ott folytatta, ahol abbahagyta.”

Ebben az ügyben több mint 30 millió részvény cserélt bűnös spekulációk révén gazdát, Soros mintegy 2,07 milliárd eurót mozgatott meg, és a végén minimum 2 millió 400 ezer eurót zsebelt be, minden lehető jogszabályt csalárd módon megszegve – ismerteti a lap.

A Ripost.hu cikkéből az is kiderül, milyen váratlan haláleset történt a nyomozás alatt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek