EUR: 345,18 Ft
CHF: 320,86 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Külföld

Soros Györgyöt személyesen tüntette ki az elnök Ukrajnában

2015-ben a legmagasabb állami kitüntetésben részesítették Ukrajnában Soros Györgyöt. Így elképzelhető, hogy ennek is köze van, hogy az országban folyamatosan támadják a magyar kisebbséget.

Lehet, hogy amiatt kapjuk ezt a nyakunkba, mert a magyar kormány lebuktatta a Soros-hálózatot? Mindenesetre érdekes tény, hogy a jelenlegi ukrán vezetés több kedves gesztust tett az álfilantróp irányába, például a legmagasabb állami kitüntetésben részesítették Soros Györgyöt 2015-ben – írja az Origo.


A portál beszámolója szerint annak, hogy az elmúlt időben rendkívül agresszív és barátságtalan támadások jellemezték Ukrajna Magyarország és a kárpátaljai magyarság felé tett gesztusait, köze lehet, hogy a magyar kormány leleplezte a Soros-hálózatot és elsőként lépett fel, az álfilantróp tőzsdespekuláns által tervezett és tollbamondott bevándorláspolitika ellen.

Ez pedig könnyen előfordulhat, hogy sérti a jelenlegi ukrán kormányzatot, hiszen utóbbi számos ponton köthető Soros Györgyhöz, és számos kedves gesztust is tettek Soros irányába – ismerteti az Origo


Petro Porosenko ukrán elnök adta át Soros Györgynek a külföldieknek adható legmagasabb állami kitüntetést, a Szabadság Érdemrendet.

A hivatalos indoklás szerint az üzletember az érdemrendet az ukrán állam nemzetközi tekintélyének erősítéséért tett személyes szolgálataiért, a szociális és gazdasági reform megvalósításához való jelentős hozzájárulásáért és sokévi eredményes munkásságáért”- idézi fel a portál.

Az eset azért is különös, mert Soros nem szokott elfogadni állami kitüntetést egyetlen országtól sem.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek