EUR: 338,00 Ft
CHF: 314,99 Ft
2020. január 29., szerda
Adél

Külföld

Soros miatt utálják a magyarokat Ukrajnában

Egyre inkább érthető, hogy miért folytat hadjáratot az ukrán kormány az ott élő magyarok ellen Kárpátalján. A korábban kisebbségi kérdésnek tűnő konfliktus mögött egyre élesebben rajzolódik ki Soros György alakja.

Ismeretes, hogy Soros György diktálja Európa bevándorláspolitikáját a kontinens baloldali vezetőinek. Hazánk komoly szerepet játszott abban, hogy lelepleződött Soros hálózata, ami szúrhatja a jelenlegi ukrán vezetés szemét, ugyanis feltűnően összebarátkozott a magyarságellenes ukrán politikai elit és a nemzetellenes tőzsdespekuláns.


Tavaly szeptemberben fogadta el az ukrán parlament azt a törvénymódosítást, amely nagymértékben korlátozza a 150 ezres kárpátaljai magyarság anyanyelvi oktatásának lehetőségét. Az a Petro Porosenko írta alá a törvénymódosítást, aki a külföldieknek adható legmagasabb állami elismeréssel tüntette ki Sorost 2015-ben – írja az Origo. Soros György egyetlen országtól sem szokott elfogadni állami kitüntetéseket, Ukrajnával azonban valamiért kivételt tett.

Nemrég a beregszászi magyar külképviseleten hajtottak végre titkosszolgálati akciót a magyar konzul ellen. Annak ellenére, hogy a konzul semmilyen jogszabályt nem sértett, egy állampolgári eskütételen készült rejtett kamerás felvétel alapján Kijev kiutasította a magyar diplomatát.


Ezt követően egy ukrán nacionalista weboldal több száz kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatait hozta nyilvánosságra, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok. Ezek az adatok csak kormányzati vagy titkosszolgálati forrásból kerülhettek az oldal birtokába. Iryna Farion volt ukrán oktatási miniszter szerint a kutyák is okosabbak a kárpátaljai magyaroknál, hiszen azokat legalább meg lehet nevelni.

– Szükségünk van ennyi debilre Ukrajnában? Vegyék az útleveleiket, amelyeket Magyarország adott nekik, és menjenek Magyarországra. Miért kellene nekem etetni őket? – kérdezte.

Mindeközben Soros üzlete virágzik a szomszédos országban, ugyanis saját embereit ültette az egyik legnagyobb állami vállalat, a Naftogaz vezetőségébe, befektetett az IT-szektorba, és a mezőgazdaságban is szeretne tulajdonrészt szerezni.

Kapcsolódó Cikkek