2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Sorosékat mentegeti a Jobbik lakájmédiája

Az újabb pártszakadást követően szintet lépett a Jobbik és Soros György kapcsolata, miután a párt lakájmédiája mosdatja nemcsak a milliárdos pártba delegált emberét, Teplán Istvánt, de magát a bevándorláspárti spekulánst is.

Azután, hogy az Alfahír nevű jobbikos pártlap interjút közölt Vona Gábor bukott pártelnökkel, aki a barátjának nevezte Teplán Istvánt, a Soros-egyetem alapítóját, most magával Teplánnal beszélgetett a portál főszerkesztője, aki nem mellesleg a Jobbik képviselőjelöltje is volt a választáson.


A bődületesen álszent interjúból kiderül, hogy Teplán ugyan tizenöt évig állt közeli, személyes kapcsolatban Sorossal, de „nem az embere”. Teplán azt is bizonygatja, hogy amíg 2007-ig rektorhelyettes volt, addig a Soros-egyetem betartotta a törvényeket, arról persze megfeledkezik, hogy ő maga lobbizta ki az akkori MSZP–SZDSZ-kormánynál, hogy az intézmény többletjogokat élvezzen. Így persze könnyű.

– Magyarország számára hatalmas érték, hogy Budapest az otthona egy olyan nemzetközi egyetemnek, mint a CEU – áradozik Soros egyeteméről Teplán, és a múltat is igyekszik átírni, amikor arról beszél: azok között volt, akik szorgalmazták, hogy legyen az intézménynek alapképzése, és ne kérjenek ez alól felmentést.


Soros-levél Gyurcsány Ferencnek és Magyar Bálintnak /Fotó: Origo

Ezzel szemben az igazság az, hogy éppen a Soros-bizalmas Teplán adta Magyar Bálint, a Gyurcsány-kormány oktatási minisztere kezébe a köszönőlevelet, amelyben Soros kifejti: az MSZP–SZDSZ-kabinet kifejezetten a CEU-ra hozott törvénymódosítása, vagyis komoly kormányzati segítség nélkül nem lehetnének Budapesten.

Az interjúban nemcsak Teplán válaszai, hanem a propagandaoldal kérdései is főleg Sorost dicsőítik, a jótékony milliárdos képét erősítik.

Teplán személye azért érdekes, mert Volner János alelnök miatta (is) beszélt a pártvezetés Soroshoz fűződő kapcsolatairól, mire kizárták a frakcióból. Volnert két országgyűlési képviselő követte, mellettük pedig mások is kiléptek a pártból: például a szekszárdi Szabó Balázs volt alapszervezeti elnök, aki szerint Simicska pénzelte a Jobbikot, és ezért feljelentésre készül.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyarország teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt kilenc évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság, Európában is tekintélyes nemzetté emelkedett fel a magyar – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

 • Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a meglepkék kínálatában ez az egyik legőrültebb extrém szabadidős tevékenység. Első ránézésre leginkább a 30-as, 40-es évek versenyautóinak kicsinyített másaira hajaznak ezek a Mini Hot Rodok, ám van az a mondás, hogy “kicsi a bors, de erős”.

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.