2018. október 17., szerda
Hedvig

Belföld

Sorosékat mentegeti a Jobbik lakájmédiája

Az újabb pártszakadást követően szintet lépett a Jobbik és Soros György kapcsolata, miután a párt lakájmédiája mosdatja nemcsak a milliárdos pártba delegált emberét, Teplán Istvánt, de magát a bevándorláspárti spekulánst is.

Azután, hogy az Alfahír nevű jobbikos pártlap interjút közölt Vona Gábor bukott pártelnökkel, aki a barátjának nevezte Teplán Istvánt, a Soros-egyetem alapítóját, most magával Teplánnal beszélgetett a portál főszerkesztője, aki nem mellesleg a Jobbik képviselőjelöltje is volt a választáson.


A bődületesen álszent interjúból kiderül, hogy Teplán ugyan tizenöt évig állt közeli, személyes kapcsolatban Sorossal, de „nem az embere”. Teplán azt is bizonygatja, hogy amíg 2007-ig rektorhelyettes volt, addig a Soros-egyetem betartotta a törvényeket, arról persze megfeledkezik, hogy ő maga lobbizta ki az akkori MSZP–SZDSZ-kormánynál, hogy az intézmény többletjogokat élvezzen. Így persze könnyű.

– Magyarország számára hatalmas érték, hogy Budapest az otthona egy olyan nemzetközi egyetemnek, mint a CEU – áradozik Soros egyeteméről Teplán, és a múltat is igyekszik átírni, amikor arról beszél: azok között volt, akik szorgalmazták, hogy legyen az intézménynek alapképzése, és ne kérjenek ez alól felmentést.


Soros-levél Gyurcsány Ferencnek és Magyar Bálintnak /Fotó: Origo

Ezzel szemben az igazság az, hogy éppen a Soros-bizalmas Teplán adta Magyar Bálint, a Gyurcsány-kormány oktatási minisztere kezébe a köszönőlevelet, amelyben Soros kifejti: az MSZP–SZDSZ-kabinet kifejezetten a CEU-ra hozott törvénymódosítása, vagyis komoly kormányzati segítség nélkül nem lehetnének Budapesten.

Az interjúban nemcsak Teplán válaszai, hanem a propagandaoldal kérdései is főleg Sorost dicsőítik, a jótékony milliárdos képét erősítik.

Teplán személye azért érdekes, mert Volner János alelnök miatta (is) beszélt a pártvezetés Soroshoz fűződő kapcsolatairól, mire kizárták a frakcióból. Volnert két országgyűlési képviselő követte, mellettük pedig mások is kiléptek a pártból: például a szekszárdi Szabó Balázs volt alapszervezeti elnök, aki szerint Simicska pénzelte a Jobbikot, és ezért feljelentésre készül.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Gránátot találtak Lánchídnál!

  Gránátot találtak Lánchídnál!

  Aknagránát került elő a fővárosban, a Lánchíd pesti hídfőjénél szerda délután; a tűzszerészek a robbanótestet elszállították – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-vel.

 • Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  Országos közlekedésbiztonsági kampány: “Látni és látszani”

  A látás és a láthatóság fontosságára figyelmeztető országos közlekedésbiztonsági kampány indult szerdán; a részt vevő gépjárművezetők térítésmentesen vizsgáltathatják át autójuk világító berendezéseit, gumiabroncsait és ellenőriztethetik a látásukat.

 • Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  Orbán: Harcban állunk, de jól állunk

  “Harcban állunk, de jól állunk” – fogalmazott a miniszterelnök Brüsszelben, az Európai Néppárt csúcstalálkozójára érkezve újságíróknak a migráció és a határvédelemmel kapcsolatos kérdésre.