EUR: 318,05 Ft
CHF: 280,40 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Szombathely

Sport az egykori gyárépület helyén

Asztalitenisz-csarnok, vívóakadémia és új cserkészház is helyet kap az EPCOS volt területén. A közel egymilliárd forint értékű beruházás finanszírozását 750 millió forintnyi uniós forrás, valamint a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség sportlétesítmény-fejlesztési támogatása biztosítja.

Gáspár Péter építész bemutatta a terveket Fotó:CSG

Új zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, valamint sportfunkciókkal gazdagodó városi terület jön létre a Szent László király utcában. Az EPCOS volt területén olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak helyet, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület, és egy új cserkészházat is kialakítanak.


Megkezdődtek az építési munkálatok Fotó:CSG

A fejlesztés célja, hogy a lakosság és a vállalkozások számára vonzó, ugyanakkor a környezet szempontjából fenntartható városi környezet jöjjön létre, és az új ingatlanok illeszkedjenek a lakóövezet arculatába. A sportlétesítmények az olimpiai sportágak utánpótlás-nevelésének is megfelelő helyszínei lehetnek. A terület beépítetlen részén parkolóhelyeket és zöldfelületeket alakítanak ki.

Puskás Tivadar polgármester is méltatta a beruházást Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.