EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Szombathely

Sport az egykori gyárépület helyén

Asztalitenisz-csarnok, vívóakadémia és új cserkészház is helyet kap az EPCOS volt területén. A közel egymilliárd forint értékű beruházás finanszírozását 750 millió forintnyi uniós forrás, valamint a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség sportlétesítmény-fejlesztési támogatása biztosítja.

Gáspár Péter építész bemutatta a terveket Fotó:CSG

Új zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, valamint sportfunkciókkal gazdagodó városi terület jön létre a Szent László király utcában. Az EPCOS volt területén olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak helyet, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület, és egy új cserkészházat is kialakítanak.


Megkezdődtek az építési munkálatok Fotó:CSG

A fejlesztés célja, hogy a lakosság és a vállalkozások számára vonzó, ugyanakkor a környezet szempontjából fenntartható városi környezet jöjjön létre, és az új ingatlanok illeszkedjenek a lakóövezet arculatába. A sportlétesítmények az olimpiai sportágak utánpótlás-nevelésének is megfelelő helyszínei lehetnek. A terület beépítetlen részén parkolóhelyeket és zöldfelületeket alakítanak ki.

Puskás Tivadar polgármester is méltatta a beruházást Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.