2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb Szombathely

Sport az egykori gyárépület helyén

Asztalitenisz-csarnok, vívóakadémia és új cserkészház is helyet kap az EPCOS volt területén. A közel egymilliárd forint értékű beruházás finanszírozását 750 millió forintnyi uniós forrás, valamint a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség sportlétesítmény-fejlesztési támogatása biztosítja.

Gáspár Péter építész bemutatta a terveket Fotó:CSG

Új zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, valamint sportfunkciókkal gazdagodó városi terület jön létre a Szent László király utcában. Az EPCOS volt területén olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak helyet, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület, és egy új cserkészházat is kialakítanak.


Megkezdődtek az építési munkálatok Fotó:CSG

A fejlesztés célja, hogy a lakosság és a vállalkozások számára vonzó, ugyanakkor a környezet szempontjából fenntartható városi környezet jöjjön létre, és az új ingatlanok illeszkedjenek a lakóövezet arculatába. A sportlétesítmények az olimpiai sportágak utánpótlás-nevelésének is megfelelő helyszínei lehetnek. A terület beépítetlen részén parkolóhelyeket és zöldfelületeket alakítanak ki.

Puskás Tivadar polgármester is méltatta a beruházást Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

  Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

 • A húsvét még ma is üzenettel bír

  A húsvét még ma is üzenettel bír

  Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.

 • Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  Tarlós: Uniós kötöttség a dugódíj bevezetése

  A budapesti behajtási díjról, amit még a Demszky Gábor-féle városvezetés önként vállalt be a 4-es metró megépítésért, egy tíz évvel ezelőtti európai bizottsági határozat és egy érvényes szerződés rendelkezik, azt nem a főváros akarja mindenáron bevezetni – mondta a főpolgármester csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.