EUR: 344,72 Ft
CHF: 319,62 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Szombathely

Sport az egykori gyárépület helyén

Asztalitenisz-csarnok, vívóakadémia és új cserkészház is helyet kap az EPCOS volt területén. A közel egymilliárd forint értékű beruházás finanszírozását 750 millió forintnyi uniós forrás, valamint a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Vívó Szövetség sportlétesítmény-fejlesztési támogatása biztosítja.

Gáspár Péter építész bemutatta a terveket Fotó:CSG

Új zöldterületi-rekreációs, közösségi és kulturális, valamint sportfunkciókkal gazdagodó városi terület jön létre a Szent László király utcában. Az EPCOS volt területén olyan nagy múltú sportegyesületek kapnak helyet, mint a Szombathelyi Asztalitenisz Kör, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület, és egy új cserkészházat is kialakítanak.


Megkezdődtek az építési munkálatok Fotó:CSG

A fejlesztés célja, hogy a lakosság és a vállalkozások számára vonzó, ugyanakkor a környezet szempontjából fenntartható városi környezet jöjjön létre, és az új ingatlanok illeszkedjenek a lakóövezet arculatába. A sportlétesítmények az olimpiai sportágak utánpótlás-nevelésének is megfelelő helyszínei lehetnek. A terület beépítetlen részén parkolóhelyeket és zöldfelületeket alakítanak ki.

Puskás Tivadar polgármester is méltatta a beruházást Fotó:CSG

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.