EUR: 329,37 Ft
CHF: 299,13 Ft
2019. december 13., péntek
Luca, Otília

Belföld

Sportlétesítmény-fejlesztések az UTE-nál

Az eddigi felújítások mellett további 13 program van folyamatban az Újpesti Torna Egylet létesítményeiben – hangzott el azon a prezentáción, amelyet a klub Szilágyi utcai sporttelepén Őze István klubigazgató tartott Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak többek között két olimpiai bajnok, a tornász Berki Krisztián és az úszó Gyurta Dániel társaságában.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy az újpesti önkormányzattal közösen hat létesítményben eddig 20 programot valósítottak meg, köztük a Bánka Kristóf Sportközpont területén elhelyezkedő Cérna-pálya, a Király utcai vívóterem és a Megyeri úti sporttelep részét képező cselgáncscsarnok felújítását.


A folyamatban lévő 13 program között van a már majdnem befejezett Szilágyi utcai telepen lévő multifunkcionális csarnok, de akad olyan is, ahol a kivitelezés még korai fázisban jár. A telepen felújítják az atlétikai pályát, valamint jég- és curlingcsarnok is létesül.

Bővítenék a Tímár utcai vízitelepet és a Cérna-pályát, emellett a Megyeri úton a bokszokolók és birkózók csarnokán, valamint a klub főépületén jelenleg is dolgoznak.

Az újpesti egyesület ezeken túl további terveket sző, ezek közé tartozik a kajak-kenu telep fejlesztése a kerületi Duna-soron és Ráckevén, de átépítésre kerülne a Mexikói úti lőtér is.

Középtávú terveik között szerepel a Szusza Ferenc Stadion mellett uszoda létesítése és a karate, valamint a vívó országos sportági szakszövetséggel közösen nemzeti akadémiának otthont adó létesítmény megvalósítása.

Szabó Tünde hangsúlyozta, hogy a fejlesztések, akkor váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, ha van mögöttük átgondolt szakmai program, ahogy azt az UTE esetében is ezt most örömmel tapasztalta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

  Egyre nagyobb üzlet az illegális migráció

  A Századvég Alapítvány elemzése szerint már-már a kábítószer-kereskedelemhez mérhető üzlet az illegális migráció – közölte az intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

 • Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  Tovább dagad a kispesti korrupciós botrány

  A százmilliós mutyikról beszélő és fehér porral a kezében hadonászó Lackner Csaba, kispesti önkormányzati képviselő újabb jóslata teljesült, ugyanis a volt MSZP-s képviselő már a választási kampányban megmondta, hogy Guzmics Zsombor, a kerület Építéshatósági és Városüzemeltetési Irodájának irodavezetője távozni fog a voksolást követően.

 • 53 szülészetet fejleszt a kormány

  53 szülészetet fejleszt a kormány

  Ötvenhárom közfinanszírozott egészségügyi intézmény szülészetét fejlesztik 3,3 milliárd forintból – jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.