EUR: 358,64 Ft
CHF: 338,96 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Egyéb Szombathely

Sporttal az egészségért

Átadták a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola új rekortánpályáját. A 20 millió forintból megépült létesítménynek köszönhetően jelentősen javulnak a testnevelésórák körülményei. A beruházás a Magyar Kézilabda Szövetség, a városi önkormányzat, valamint a szombathelyi tankerület és a Haladás VSE támogatásával valósult meg.

A Zrínyi iskola udvarán avatták fel a kézilabda pályát Fotó: CSG

– A sportos életmód, a mozgás szeretete gyermekkorban tanulható meg. A Zrínyi iskola XXI. századi kézilabdapályája a ma gyermekeinek és a holnap felnőttjeinek készült, hiszen a sportra fordított minden forint valójában egészségügyi beruházás is – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke. Hozzátette: akárcsak ez a beruházás, az épülő jégcsarnok, a fedett uszoda bővítése vagy a sport­ligetben megvalósuló több milliárd forintos beruházás is egyszerre szolgálja a sportot és az egészségügyet.


A Zrínyi és a Derkovits iskola csapata csapott össze Fotó: CSG

Kis Gábor iskolaigazgató arról beszélt, hogy az intézmény küldetésének tartja az élsportra való felkészítést. Ez a pálya világszínvonalú, hiszen világbajnokságokat is rendeznek ilyen felületen. Továbbá az ide járó 400 gyermek mindennapos testnevelésóráinak a feltételei is jelentősen javulnak az új pályának köszönhetően.

Javultak a mindennapos testnevelés feltételei Fotó: CSG

Illés Károly alpolgármester kiemelte: az önkormányzatnak kötelessége Szombathely iskoláinak támogatása. Jelenleg is jelentős fejlesztések zajlanak a helyi oktatási, nevelési intézményekben.

A hivatalos átadó után a gyakorlatban is felavatták a rekortánpályát: a Zrínyi és a Derkovits iskola kézilabdacsapata mérkőzött meg egymással.

Kapcsolódó Cikkek