2019. február 22., péntek
Gerzson

Egyéb Szombathely

Sporttal az egészségért

Átadták a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola új rekortánpályáját. A 20 millió forintból megépült létesítménynek köszönhetően jelentősen javulnak a testnevelésórák körülményei. A beruházás a Magyar Kézilabda Szövetség, a városi önkormányzat, valamint a szombathelyi tankerület és a Haladás VSE támogatásával valósult meg.

A Zrínyi iskola udvarán avatták fel a kézilabda pályát Fotó: CSG

– A sportos életmód, a mozgás szeretete gyermekkorban tanulható meg. A Zrínyi iskola XXI. századi kézilabdapályája a ma gyermekeinek és a holnap felnőttjeinek készült, hiszen a sportra fordított minden forint valójában egészségügyi beruházás is – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke. Hozzátette: akárcsak ez a beruházás, az épülő jégcsarnok, a fedett uszoda bővítése vagy a sport­ligetben megvalósuló több milliárd forintos beruházás is egyszerre szolgálja a sportot és az egészségügyet.


A Zrínyi és a Derkovits iskola csapata csapott össze Fotó: CSG

Kis Gábor iskolaigazgató arról beszélt, hogy az intézmény küldetésének tartja az élsportra való felkészítést. Ez a pálya világszínvonalú, hiszen világbajnokságokat is rendeznek ilyen felületen. Továbbá az ide járó 400 gyermek mindennapos testnevelésóráinak a feltételei is jelentősen javulnak az új pályának köszönhetően.

Javultak a mindennapos testnevelés feltételei Fotó: CSG

Illés Károly alpolgármester kiemelte: az önkormányzatnak kötelessége Szombathely iskoláinak támogatása. Jelenleg is jelentős fejlesztések zajlanak a helyi oktatási, nevelési intézményekben.

A hivatalos átadó után a gyakorlatban is felavatták a rekortánpályát: a Zrínyi és a Derkovits iskola kézilabdacsapata mérkőzött meg egymással.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.