EUR: 332,08 Ft
CHF: 304,02 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Szombathely

Sporttal az egészségért

Átadták a Szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola új rekortánpályáját. A 20 millió forintból megépült létesítménynek köszönhetően jelentősen javulnak a testnevelésórák körülményei. A beruházás a Magyar Kézilabda Szövetség, a városi önkormányzat, valamint a szombathelyi tankerület és a Haladás VSE támogatásával valósult meg.

A Zrínyi iskola udvarán avatták fel a kézilabda pályát Fotó: CSG

– A sportos életmód, a mozgás szeretete gyermekkorban tanulható meg. A Zrínyi iskola XXI. századi kézilabdapályája a ma gyermekeinek és a holnap felnőttjeinek készült, hiszen a sportra fordított minden forint valójában egészségügyi beruházás is – fogalmazott dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, a parlament alelnöke. Hozzátette: akárcsak ez a beruházás, az épülő jégcsarnok, a fedett uszoda bővítése vagy a sport­ligetben megvalósuló több milliárd forintos beruházás is egyszerre szolgálja a sportot és az egészségügyet.


A Zrínyi és a Derkovits iskola csapata csapott össze Fotó: CSG

Kis Gábor iskolaigazgató arról beszélt, hogy az intézmény küldetésének tartja az élsportra való felkészítést. Ez a pálya világszínvonalú, hiszen világbajnokságokat is rendeznek ilyen felületen. Továbbá az ide járó 400 gyermek mindennapos testnevelésóráinak a feltételei is jelentősen javulnak az új pályának köszönhetően.

Javultak a mindennapos testnevelés feltételei Fotó: CSG

Illés Károly alpolgármester kiemelte: az önkormányzatnak kötelessége Szombathely iskoláinak támogatása. Jelenleg is jelentős fejlesztések zajlanak a helyi oktatási, nevelési intézményekben.

A hivatalos átadó után a gyakorlatban is felavatták a rekortánpályát: a Zrínyi és a Derkovits iskola kézilabdacsapata mérkőzött meg egymással.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.