EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Számos nyugat-európai politikus szakított az EPP hagyományos identitásával

Számos nyugat-európai politikus szakított az Európai Néppárt (EPP) hagyományos kereszténydemokrata identitásával, értékrendszerével – vélekedett Deák Dániel politológus hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A műsorban a politológust arról kérdezték, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság néppárti elnöke a Le Monde című francia napilapban pénteken megjelent interjújában azt mondta, Orbán Viktornak nincs többé helye a néppártban.

Deák Dániel szerint úgy tűnik, az említett nyugat-európai politikusok távolodtak el azoktól az értékektől, amelyeket a néppártnak képviselnie kellene.

Hozzátette, a Fidesz-KDNP nélkül az EPP teljes mértékben elveszítené azt az “erősségét”, amit jelenleg képvisel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.