EUR: 321,65 Ft
CHF: 282,42 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Székesfehérvár

Székesfehérvár, a katonaváros

A csapatzászlót átvették Fotó: ÖKK, Simon Erika

Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. A honvédség rendezvényén az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok pedig esküt tettek a haza védelmére. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében Sipos Gyula szavait idézve azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédséget az egykori alezredes szellemében építik újjá, és olyan erős hadsereget kívánnak létrehozni, amely szavatolja a biztonságos környezetet; ehhez pedig létszámbővítésre lesz szükség. A miniszter azt is megerősítette, hogy Székesfehérvár kiemelt katonavárosi szerepét tovább tervezik erősíteni. Huszár Ferenc alezredes válaszbeszédében a honvédség és a társadalom egymás iránti elkötelezettségét emelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.