EUR: 329,44 Ft
CHF: 301,04 Ft
2019. december 15., vasárnap
Valér

Egyéb Székesfehérvár

Székesfehérvár, a katonaváros

A csapatzászlót átvették Fotó: ÖKK, Simon Erika

Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. A honvédség rendezvényén az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok pedig esküt tettek a haza védelmére. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében Sipos Gyula szavait idézve azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédséget az egykori alezredes szellemében építik újjá, és olyan erős hadsereget kívánnak létrehozni, amely szavatolja a biztonságos környezetet; ehhez pedig létszámbővítésre lesz szükség. A miniszter azt is megerősítette, hogy Székesfehérvár kiemelt katonavárosi szerepét tovább tervezik erősíteni. Huszár Ferenc alezredes válaszbeszédében a honvédség és a társadalom egymás iránti elkötelezettségét emelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  Nevezz és nyerj a Csarnok Kupán!

  A 39 éves múlttal rendelkező Csarnok Kupa a térség egyik kiemelkedő téli teremlabdarúgó tornája, mely az elmúlt években nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát.
  Az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának szakmai partnerségével rendezett tornára három kategóriában – Öregfiúk 2. (45+), Öregfiúk 1. (34+), Felnőttek – lehet nevezni.

 • Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  Pár óra alatt elfogytak a jótékony sütik

  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Karácsonyi Jótékonysági Vásárt, amit olyannyira nagy érdeklődés fogadott, hogy fél délelőtt alatt elkapkodták a süteményeket.