EUR: 319,15 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Székesfehérvár

Székesfehérvár, a katonaváros

A csapatzászlót átvették Fotó: ÖKK, Simon Erika

Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót a Székesfehérváron megalakult MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred. A honvédség rendezvényén az új katonai szervezet több száz tartalékos katonája sorakozott fel a Városház téren, az új tartalékosok pedig esküt tettek a haza védelmére. Dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter beszédében Sipos Gyula szavait idézve azt hangsúlyozta, hogy a Magyar Honvédséget az egykori alezredes szellemében építik újjá, és olyan erős hadsereget kívánnak létrehozni, amely szavatolja a biztonságos környezetet; ehhez pedig létszámbővítésre lesz szükség. A miniszter azt is megerősítette, hogy Székesfehérvár kiemelt katonavárosi szerepét tovább tervezik erősíteni. Huszár Ferenc alezredes válaszbeszédében a honvédség és a társadalom egymás iránti elkötelezettségét emelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.