2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Sopron

Szemétszedő akció a Soproni Tigrisekkel

A Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap alkalmából szeptember 23-án szemétgyűjtő akciót szervezett a Soproni Tigrisek. Vasárnap délután a sportegyesület fiatalabb és idősebb tagjai és szüleik, munkatársak és ismerősök is részt vettek az akcióban, akik az Akkord áruház környékét tették rendbe.

Népes csapat gyűjtötte a szemetet
Fotó: Soproni Tigrisek

– Kezdeményezésünkkel szeretnénk egyrészt példát mutatni az itt élőknek, másrészt tükröt tartani embertársaink felé, hogy nem így kellene élni, nem szabadna ennyit szemetelni. Reméljük, sokan felfigyeltek az eseményre, és elgondolkodnak a problémán – nyilatkozta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke, aki örült, hogy járókelők is csatlakoztak hozzájuk.


Kicsik és nagyok közösen gyűjtötték a hulladékot
Fotó: Soproni Tigrisek

Az eseményen részt vett dr. Simon István alpolgármester, aki üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy az önkormányzat örömmel állt az egyesület mellé a nemes cél érdekében.
A szemétszedéshez a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosította a gyűjtőzsákokat. Az összegyűjtött hulladékot a Sopron Holdig munkatársai szállították el.

Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez
Fotó: Soproni Tigrisek

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.