2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Egyéb Sopron

Szemétszedő akció a Soproni Tigrisekkel

A Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap alkalmából szeptember 23-án szemétgyűjtő akciót szervezett a Soproni Tigrisek. Vasárnap délután a sportegyesület fiatalabb és idősebb tagjai és szüleik, munkatársak és ismerősök is részt vettek az akcióban, akik az Akkord áruház környékét tették rendbe.

Népes csapat gyűjtötte a szemetet
Fotó: Soproni Tigrisek

– Kezdeményezésünkkel szeretnénk egyrészt példát mutatni az itt élőknek, másrészt tükröt tartani embertársaink felé, hogy nem így kellene élni, nem szabadna ennyit szemetelni. Reméljük, sokan felfigyeltek az eseményre, és elgondolkodnak a problémán – nyilatkozta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke, aki örült, hogy járókelők is csatlakoztak hozzájuk.


Kicsik és nagyok közösen gyűjtötték a hulladékot
Fotó: Soproni Tigrisek

Az eseményen részt vett dr. Simon István alpolgármester, aki üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy az önkormányzat örömmel állt az egyesület mellé a nemes cél érdekében.
A szemétszedéshez a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosította a gyűjtőzsákokat. Az összegyűjtött hulladékot a Sopron Holdig munkatársai szállították el.

Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez
Fotó: Soproni Tigrisek

Kapcsolódó Cikkek