EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb Sopron

Szemétszedő akció a Soproni Tigrisekkel

A Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap alkalmából szeptember 23-án szemétgyűjtő akciót szervezett a Soproni Tigrisek. Vasárnap délután a sportegyesület fiatalabb és idősebb tagjai és szüleik, munkatársak és ismerősök is részt vettek az akcióban, akik az Akkord áruház környékét tették rendbe.

Népes csapat gyűjtötte a szemetet
Fotó: Soproni Tigrisek

– Kezdeményezésünkkel szeretnénk egyrészt példát mutatni az itt élőknek, másrészt tükröt tartani embertársaink felé, hogy nem így kellene élni, nem szabadna ennyit szemetelni. Reméljük, sokan felfigyeltek az eseményre, és elgondolkodnak a problémán – nyilatkozta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek elnöke, aki örült, hogy járókelők is csatlakoztak hozzájuk.


Kicsik és nagyok közösen gyűjtötték a hulladékot
Fotó: Soproni Tigrisek

Az eseményen részt vett dr. Simon István alpolgármester, aki üdvözölte a kezdeményezést és kiemelte, hogy az önkormányzat örömmel állt az egyesület mellé a nemes cél érdekében.
A szemétszedéshez a Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. biztosította a gyűjtőzsákokat. Az összegyűjtött hulladékot a Sopron Holdig munkatársai szállították el.

Sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez
Fotó: Soproni Tigrisek

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.