EUR: 334,94 Ft
CHF: 307,92 Ft
2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb XXII.kerület

Szent Mihály-napi búcsút tartottak a műemlék kápolnánál

A Budatétényi Polgári Kör a budatétényi egyházközséggel közösen tartotta a Szent Mihály-napok rendezvénysorozat záróeseményét. A hagyományos Mihály-napi szentmise előtt a polgári kör új alelnöke, Szabó Zoltán által megálmodott sváb főzőverseny és mulatság volt a műemlék Szent Mihály-kápolna mögötti kis füves téren.

A jó hangulatú közösségi partin élő zenére perdülhettek táncra a résztvevők, amíg a bográcsokban rotyogtak a különféle sváb ételek.


Idén első alkalommal a Szent-Mihály napi búcsúmise után a hívek felvonultak a Kápolna utcai kereszthez is,  ahol a polgári kör koszorút helyezett el a Budatétényből kitelepített svábok emlékére, és Portelekiné Helbich Anna vezetésével elénekeltek egy sváb egyházi Mária-éneket, majd Udvarnoky László plébános, Budafok-Tétény díszpolgára javaslatára az Erdő mellett estvéledtem kezdetű dalt.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.