EUR: 356,33 Ft
CHF: 336,29 Ft
2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Szeptemberig mintegy 3,4 milliárd forintot ítéltek oda filmgyártásra

Szeptemberig mintegy 3,4 milliárd forintot ítélt meg filmgyártásra a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF), ezt a pénzt összesen tizenhárom produkció között osztották el, amelyek többsége jövőre készül el – közölte a Filmalap a Világgazdaság érdeklődésére.

A filmgyártás közvetlen dotálása mellett számos filmszakmai tevékenységre is befogadnak pályázatokat, egyebek mellett finanszíroznak forgatókönyv- és filmtervfejlesztéseket, filmes rendezvényeket, kész filmalkotások forgalmazását. A lap cikke kitér arra, hogy az MNF éves filmszakmai támogatási kerete 2016 óta megduplázódott. Akkor 3,9 milliárdot osztottak szét a pályázók között, ez idén már 8,45 milliárd forint. Tavaly valamivel ennél is magasabb összegből, 8,55 milliárd forintból finanszíroztak hazai filmeket.


A pénzt van kik között felosztani: idén októberig mintegy 200 pályázat érkezett, tavaly egész évben csaknem 300, és 2016-ban

is bőven 200 feletti jelentkezőt regisztráltak; a pályázatok zömükben forgatókönyv-fejlesztésre vonatkoznak – írta a Világgazdaság.

Kapcsolódó Cikkek