EUR: 360,73 Ft
CHF: 341,09 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Egyéb XIII.kerület

 Szerencsét hozhat Lőrincz Tamásnak a kabalazokni

Lőrincz Tamás, a Budapesti Honvéd birkózója várhatóan a párizsi világbajnokságon viselt zoknijában lép a küzdőtérre az október 20. és 28. között Budapesten megrendezendő birkózó-világbajnokságon. A 77 kilogrammban induló versenyző tavaly ezüstérmesként zárt a francia fővárosban.

A kabalazokni, bár viseletes, de még megvan (Fotó:mti)

Lőrincz Tamásnak a „versenyzoknija” is segíthet az idei világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó még utánpótláskorú versenyzőként döntötte el, hogy ilyen kabalája lesz.
– Istenigazából nem is nevezném kabalának. Ez így kialakult. Természetesen időről időre elbúcsúztatok egy-egy pár versenyzoknit. A jelenleg regnálótól a tavalyi világbajnokság után akartam megválni, de nem sikerült, sőt azóta volt egy Eb is – mesélte Lőrincz Tamás, aki hozzátette: mindig van egy aktuális zoknipár, amelyet csak nagy versenyeken visel. – Igaz, a mostaninak a talprésze elég viseltes, és a sok mosás sem tett túl jót neki. Egyébként nem tartom magam egy „kabalás” birkózónak, egyedül a zokni, ami megmaradt – mondta Lőrincz Tamás.


Az október 20-án kezdődő birkózó-világbajnokság a sportág történetének legnagyobb vb-je lesz. Az eddigi nevezések alapján több mint 900 versenyző érkezik 101 országból. Az eseménynek közel 300 önkéntessel vág neki a szervezőbizottság. Dr. Perényi Szilvia, a birkózó-világbajnokság önkéntes programjának vezetője elmondta, hogy még mindig lehet jelentkezni.
– A világbajnokság hivatalos honlapján az önkéntes menüben bárki jelezheti önkéntesi szándékát. Október elején egyébként külön képzésben részesülnek az önkéntesek – mondta a programvezető.

 

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.