2019. szeptember 19., csütörtök
Vilhelmina

Egyéb XIII.kerület

 Szerencsét hozhat Lőrincz Tamásnak a kabalazokni

Lőrincz Tamás, a Budapesti Honvéd birkózója várhatóan a párizsi világbajnokságon viselt zoknijában lép a küzdőtérre az október 20. és 28. között Budapesten megrendezendő birkózó-világbajnokságon. A 77 kilogrammban induló versenyző tavaly ezüstérmesként zárt a francia fővárosban.

A kabalazokni, bár viseletes, de még megvan (Fotó:mti)

Lőrincz Tamásnak a „versenyzoknija” is segíthet az idei világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó még utánpótláskorú versenyzőként döntötte el, hogy ilyen kabalája lesz.
– Istenigazából nem is nevezném kabalának. Ez így kialakult. Természetesen időről időre elbúcsúztatok egy-egy pár versenyzoknit. A jelenleg regnálótól a tavalyi világbajnokság után akartam megválni, de nem sikerült, sőt azóta volt egy Eb is – mesélte Lőrincz Tamás, aki hozzátette: mindig van egy aktuális zoknipár, amelyet csak nagy versenyeken visel. – Igaz, a mostaninak a talprésze elég viseltes, és a sok mosás sem tett túl jót neki. Egyébként nem tartom magam egy „kabalás” birkózónak, egyedül a zokni, ami megmaradt – mondta Lőrincz Tamás.


Az október 20-án kezdődő birkózó-világbajnokság a sportág történetének legnagyobb vb-je lesz. Az eddigi nevezések alapján több mint 900 versenyző érkezik 101 országból. Az eseménynek közel 300 önkéntessel vág neki a szervezőbizottság. Dr. Perényi Szilvia, a birkózó-világbajnokság önkéntes programjának vezetője elmondta, hogy még mindig lehet jelentkezni.
– A világbajnokság hivatalos honlapján az önkéntes menüben bárki jelezheti önkéntesi szándékát. Október elején egyébként külön képzésben részesülnek az önkéntesek – mondta a programvezető.

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.