2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Extra

Szerzőként mutatkozik be Fedor Kyra

Új, ezúttal lírikus oldaláról mutatkozik be Fedor Kyra. Az előadó szóló pályáját eddig az erőteljesebb szerzemények (Got to be a day, A győztes harcol, Rajtam áll) uralták, most azonban elérkezettnek látta az időt egy lassabb, romantikus zenéhez.

A Hosszú út az első olyan anyag, amelynek nem csak dallamát, de szövegét is Kyra jegyzi. Az énekesnő 20 éve van pályán, azonban csak 2 évvel ezelőtt vágott neki szólóban zenei útjának. Kyra Got to be a day című első dalával be is került A Dal műsorába.


Fotó: Csányi István

A Hosszú út hangszerelését Jung Norbert és Balázs Tibor (Mamóka) készítette, vokál fronton pedig Veress Kovács Petra és Gyombolai Réka tette hozzá a szükséges pluszt a dalhoz. A most megjelent anyaghoz persze egy minimál, a figyelmet nem szétszóró, egységes, letisztult környezetű klip is forgott, amit Németh Dániel (Kobe) rendezett.

„Mamó (Kyra párja) folyamatosan, a végsőkig unszolt, hogy a dallamaimhoz írjak végre szöveget is. Igaza volt, hiszen egy előadó akkor lesz igazán hiteles, ha a saját érzéseit, tapasztalatait, véleményét írja le és adja elő.” – kezdte az énekesnő. „A Hosszú út dalomat körülbelül két nap alatt írtam meg. Nagyon könnyen jöttek a sorok, amiket szerintem sokan átéreznek. Sok ember kimondatlan gondolatait szerettem volna leírni.”


 

Az előadó hamarosan egy kislemezzel is előrukkol, amit egy kreatív zenésszel, Lehoczki Dániellel közösen alkot meg. „Nagyon imádom, ahogy Leho dolgozik. Nagyon mai füllel hallgat, és mai szemmel lát mindent. November közepén szeretnék előjönni Maradj még című dalommal, amit már ő hangszerelt, így ez egy ízelítő is lesz a korongból.”

Kapcsolódó Cikkek

  • Szőcs Renáta is nevez A Dalra

    Szőcs Renáta is nevez A Dalra

    A csíkszeredai Szőcs Renáta nemrég elbúcsúzott a TV2 Sztárban Sztár című műsorától, de egy percre sem áll meg: gőzerővel készül az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyére.

  • Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Nincs kedve csajozni Bochkor Gábornak

    Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor 12 év után a nyáron szakított. Míg a csinos műsorvezető legfrissebb fotóin csakúgy ragyog, addig a rádiósnak már nehezebben megy a továbblépés.