EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Szekszárd

Szexuális erőszak ügyében döntött a bíróság

Jogerősen négy év és öt hónap fegyházbüntetésre ítélte az élettársa lányával erőszakoskodó zombai férfit a Szekszárdi Törvényszék. Az elmúlt hetekben a bíróság szexuális kényszerítés, szexuális erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek a 64 éves férfit, és a korábban rablás miatt kirótt, kétéves felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is elrendelte – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. – Elsőfokú ítéletével a Bonyhádi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében, szexuális erőszak bűntettének kísérletében és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, ami miatt halmazati büntetésül négy év, öt hónap fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától ötévi eltiltásra ítélte, egyben elrendelte a korábban rablás bűntette miatt kiszabott két év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Másodfokú ítéletével a Szekszárdi Törvényszék az elsőfokú döntést kizárólag abban a részében változtatta meg, hogy a cselekményt folytatólagosnak minősítette, egyebekben az elsőfokú ítéletet mind a tényállás, mind pedig a kiszabott büntetés vonatkozásában helybenhagyta. A vádlott az élettársával közös háztartásban élt Zombán, ahová 2016 szeptemberében hazaköltözött a vádlott élettársának előző kapcsolatából született nagykorú lánya. A férfi a lány hazaköltözését követően naponta szexuális ajánlatokat tett neki, ám ő mindvégig elutasította a közeledést. A legutóbbi esetben a vádlott egy baltával is bántalmazta a sértettet – részletezte a sajtószóvivő.

A vádlott a sértett hazaköltözését követően naponta szexuális ajánlatokat tett neki, aki mindvégig elutasította a vádlott közeledését Illusztráció: Csudai Sándor

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi szellemi leépülését és személyiségzavarát, részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Látványos futballshow költözött a Béke térre

  Látványos futballshow költözött a Béke térre

  A kerületünkben zajló Mozgásban a kultúra! című rendezvénysorozat harmadik eseménye A futball látványosságai címet kapta. A Béke téren megrendezett programon mindenki megismerhette a teqballt, mint sportágat, sőt a Freestyle Foci csapata is látványos show-val készült.