2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Szekszárd

Szexuális erőszak ügyében döntött a bíróság

Jogerősen négy év és öt hónap fegyházbüntetésre ítélte az élettársa lányával erőszakoskodó zombai férfit a Szekszárdi Törvényszék. Az elmúlt hetekben a bíróság szexuális kényszerítés, szexuális erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt mondta ki bűnösnek a 64 éves férfit, és a korábban rablás miatt kirótt, kétéves felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtását is elrendelte – tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. – Elsőfokú ítéletével a Bonyhádi Járásbíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérletében, szexuális erőszak bűntettének kísérletében és súlyos testi sértés bűntettének kísérletében, ami miatt halmazati büntetésül négy év, öt hónap fegyházbüntetésre és a közügyek gyakorlásától ötévi eltiltásra ítélte, egyben elrendelte a korábban rablás bűntette miatt kiszabott két év felfüggesztett börtönbüntetés végrehajtását is. Másodfokú ítéletével a Szekszárdi Törvényszék az elsőfokú döntést kizárólag abban a részében változtatta meg, hogy a cselekményt folytatólagosnak minősítette, egyebekben az elsőfokú ítéletet mind a tényállás, mind pedig a kiszabott büntetés vonatkozásában helybenhagyta. A vádlott az élettársával közös háztartásban élt Zombán, ahová 2016 szeptemberében hazaköltözött a vádlott élettársának előző kapcsolatából született nagykorú lánya. A férfi a lány hazaköltözését követően naponta szexuális ajánlatokat tett neki, ám ő mindvégig elutasította a közeledést. A legutóbbi esetben a vádlott egy baltával is bántalmazta a sértettet – részletezte a sajtószóvivő.

A vádlott a sértett hazaköltözését követően naponta szexuális ajánlatokat tett neki, aki mindvégig elutasította a vádlott közeledését Illusztráció: Csudai Sándor

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi szellemi leépülését és személyiségzavarát, részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.