2018. december 15., szombat
Valér

Belföld

Szijjártó: Az ENSZ nem tanult az EU hibáiból

Az ENSZ nem tanult az EU hibáiból – mondta a világszervezet migrációs csomagjáról szólva a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán kedd reggel.

Szijjártó Péter kijelentette: az EU kudarcba fulladt migrációs politikája jelent meg az ENSZ elképzeléseiben, így például az a hazug állítás, hogy a migráció alapvető emberi jog, a migrációnál jobb sose történt az emberiséggel. Ezzel szemben alapvető emberi jog az, hogy az ember a saját otthonában nyugalomban, biztonságban élhessen. Ezt fenyegeti az EU és az ENSZ migrációs politikája – fejtegette a miniszter.


Az EU megdöbbentő módon egyszer sem állt ki az európai emberekért például a migráció biztonsági kockázatai, a növekvő terrorveszély témájában, és semmibe vette, hogy az unióban nincs egységes álláspont a migrációról – fejtette ki a külügyminiszter a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Azzal kapcsolatban, hogy egy ukrán nacionalista honlapon azzal vádolták, megsérti Ukrajna szuverenitását, szeparatizmust szít, a magyar külügyminisztert úgy reagált, hogy Ukrajnában tavasszal elnökválasztás lesz és a jelenlegi államfő népszerűsége “padlón van”. Petro Porosenko vélhetően ezért kelt gyűlöletet a kisebbségek, elsősorban a kárpátaljai magyarok ellen – tette hozzá.


Jellemző erre a politikára, hogy miközben Magyarország támogatásával társulási szerződést köthetett Ukrajna az unióval, öt nap múlva már elfogadták Ukrajnában a magyar kisebbség kizárólagos anyanyelvi oktatását felszámoló törvényt – jegyezte meg Szijjártó Péter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    Így provokál az áldozatnak hazudott romboló tüntető

    A 888.hu tette közzé azt a felvételt, amelyen jól látszik, hogy a 444 által drámaian előadott, de eléggé gyenge lábakon álló rablómeséje, amely szerint az ártatlan forradalmár Mohácsi Márkot a rendőrök megbilincselték, bezárták, fojtogatták és ütlegelték, stb.

  • Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton is marad a borús idő, országszerte havazással

    Szombaton borult időre számíthatunk országszerte havazással, a keleti határnál néhol havas eső is lehet. Éjszaka nyugat felől felszakadozik a felhőzet, de a Dunától keletre borult marad az ég, egyre inkább keleten valószínű további havazás.