EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Szijjártó: Soha nem lesz egyetértés a betelepítési kvóták rendszerének elfogadásáról

Jó hír, hogy a menekültek befogadásával kapcsolatban a kötelező kvóták kérdése végre lekerült a napirendről, és mindenki megértette, nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Brüsszelben, az Ázsia-Európa Találkozó (ASEM) szünetében magyar újságíróknak adott nyilatkozatában.

Szijjártó Péter újságírói kérdésre válaszolva hangsúlyozta, “nem lesznek, mert nem lehetnek kötelező kvóták”.


Nem lehetnek, mert vannak olyanok uniós tagországok, amelyek nem akarnak betelepítést, amelyek nem akarnak bevándorlóországgá válni, és azért sem lehetnek, mert soha nem lesz egyetértés az Európai Unió országai között arról, hogy a betelepítési kvóták rendszerét elfogadják – közölte. “Magyarország véleménye szerint a jó megoldás továbbra is az, ha világos sorrendet állítunk fel, és annak első helyén az európai külső határok védelme szerepel” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Mint elmondta, a “helyzet nem változott” lényegesen, továbbra is vannak olyan országok, amelyek migrációt akarnak, és vannak olyanok, amelyek nem akarnak migrációt.


Továbbra is vannak olyanok, akik menedzselni akarják a migrációs folyamatokat és vannak olyanok, akik megállítani akarják azt – közölte.

Ezt az ellentétet továbbra sem sikerült feloldani semmilyen formában – tette hozzá.

Kijelentette, a frontországok érdeke is az lenne, ha oda sem mehetnének illegális bevándorlók.

Ezért érdemes azon országok véleményét meghallgatni, amelyek világosan megálljt akarnak parancsolni az illegális bevándorlásnak. Magyarország támogatja azt az elképzelést, hogy az Európai Unió ne akarja meghívni az illegális bevándorlókat, hagyjon fel a kettős beszéddel, és mondja ki világosan: ha valaki felszáll az embercsempészek hajójára Észak-Afrikában, az nem jelen garanciát arra, hogy ki is szállhat Európában.

Ez tudná radikálisan csökkenteni az Európára háruló bevándorlási nyomást – hangsúlyozta.

“Még messze vagyunk attól, hogy az európai polgárok megnyugodhatnának, de végre olyan döntés született, ami a biztonságukat visszaadja” – tette hozzá Szijjártó Péter.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.