EUR: 321,37 Ft
CHF: 283,15 Ft
2018. november 22., csütörtök
Cecília

Egyéb XV.kerület

Szilfán-fütyülő Rákospalotán

Folytatódik a Szilfán-fütyülő nevű rendhagyó tanórasorozat a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttessel és a Tarsoly Zenekarral. A programot két éve indították útjára.

A programsorozat egyik házigazdája a Szilas Néptáncegyüttes ( Fotó: Sáfár Tibor)


Eddig kilenc hazai és határon túli néprajzi tájegységet „barangoltak be” a kisiskolások, akik jártak Rákosmentén, Bácskán, Moldván, Bukovinán, Kalotaszegen, a Szilágyságon, Szabolcs megyében és Kárpátalján. A programsorozaton a tanulók rendhagyó népzenei, népművészeti tanórákon, kötetlen formában, résztvevőközpontú előadásokon találkozhatnak a tájegységek néphagyományaival: muzsikájával, táncos kultúrájával, viseletével, ünnepeivel, népdal- és népszokáskincsével, sőt egyes tájegységek meséibe is betekinthetnek.
A mostani tanévben van egy kis változás, hiszen amíg eddig a rendhagyó tanórák tartalmát elsősorban egy-egy tájegység népművészete, hagyománykincse adta, most az ünnepek köré építik a programot. A tanévre öt alkalmat terveznek. Ősszel megünneplik Szent Mihály napját, télen, az adventi időszakban a karácsonyra készülnek, februárban farsangolnak, áprilisban böjti játékokkal haladnak a húsvét felé, majd a sorozatot egy szép pünkösdi koncerttel zárják. A sorozat házigazdái a Rákospalotai Szilas Néptáncegyüttes, a Tarsoly zenekar és a táncegyüttes művészeti vezetője, Józsa Tamás. A programsorozat ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Információt kérni és regisztrálni Berényi Katalinnál (0670/677-6809, [email protected]) lehet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kosárlabda két keréken

  Kosárlabda két keréken

  Sportolni jó, a mozgás, a versenyzés fontos, segít egészségesen élni, önbecsülést, önbizalmat ad, az ép és mozgásában korlátozott embereknek egyaránt.

 • Átmeneti búcsú a Népligettől

  Átmeneti búcsú a Népligettől

  Hornyák Dóra a hétvégi, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés után hosszú ideig nem lép pályára a ferencvárosi kézilabdacsapatban.

 • Kis ember nagy gonddal jár

  Kis ember nagy gonddal jár

  Vidám közösségfejlesztő tréning, vetítéssel, zenével közel másfél órában, Dombóvári Istvánnal.