EUR: 317,85 Ft
CHF: 280,83 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Budapest XIV.kerület

Szindbád útja a Városligetben

A 140 évvel ezelőtt született Krúdy Gyula élete és leghíresebb figurája, Szindbád lesz terítéken a MiroArt sorozat október 30-ai irodalmi estjén a Városliget Caféban. A rendezvényen felidézik a híres író életét, munkásságát, megfűszerezve Huszárik Zoltán Szindbád című ikonikus filmjének egy-egy  jelenetével.
Tavasszal indult el a Városliget Caféban, a Műjégpálya épületében Budapest új kulturális eseménysorozata, a MiroArt. A harmadik alkalom október 30-án 19 órakor kezdődik, amelyen a regényeiről, novelláiról híres prózaíró Krúdy Gyula lesz a főszereplő, aki magát is beleírta leghíresebb szereplője, Szindbád életébe, aki az élet viharai közepette belefeledkezett a gasztronómia és a nagy érzelmek nyújtotta élményekbe, imádott bohémként élni, annak minden velejárójával. Az est során az is kiderül, hogy Krúdynak számtalan álneve volt, és hogy mennyire szerette a finom ízeket és a bort. De a MiroArt októberi, Szindbád útja című Krúdy Gyula-estjén arról is bővebben hallhatnak, hogy Krúdy kalandos életébe hódítások, párbajok és nagy barátságok is belefértek. A vendégként meghívott Bezeczky Gábor irodalomtörténész, Gelencsér Gábor filmesztéta és Znamenák István színművész idézi fel Krúdy Gyula életét és munkásságát, valamint leghíresebb figuráját, Szindbádot, illetve a róla készült 1971-es Huszárik Zoltán-filmet. Az eseményre regisztrálni a [email protected] címen lehet.

Krúdy Gyula kalandos életét idézik meg a rendezvényen (Fotó: keptar.oszk.hu)


Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.