EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Budapest XIV.kerület

Szindbád útja a Városligetben

A 140 évvel ezelőtt született Krúdy Gyula élete és leghíresebb figurája, Szindbád lesz terítéken a MiroArt sorozat október 30-ai irodalmi estjén a Városliget Caféban. A rendezvényen felidézik a híres író életét, munkásságát, megfűszerezve Huszárik Zoltán Szindbád című ikonikus filmjének egy-egy  jelenetével.
Tavasszal indult el a Városliget Caféban, a Műjégpálya épületében Budapest új kulturális eseménysorozata, a MiroArt. A harmadik alkalom október 30-án 19 órakor kezdődik, amelyen a regényeiről, novelláiról híres prózaíró Krúdy Gyula lesz a főszereplő, aki magát is beleírta leghíresebb szereplője, Szindbád életébe, aki az élet viharai közepette belefeledkezett a gasztronómia és a nagy érzelmek nyújtotta élményekbe, imádott bohémként élni, annak minden velejárójával. Az est során az is kiderül, hogy Krúdynak számtalan álneve volt, és hogy mennyire szerette a finom ízeket és a bort. De a MiroArt októberi, Szindbád útja című Krúdy Gyula-estjén arról is bővebben hallhatnak, hogy Krúdy kalandos életébe hódítások, párbajok és nagy barátságok is belefértek. A vendégként meghívott Bezeczky Gábor irodalomtörténész, Gelencsér Gábor filmesztéta és Znamenák István színművész idézi fel Krúdy Gyula életét és munkásságát, valamint leghíresebb figuráját, Szindbádot, illetve a róla készült 1971-es Huszárik Zoltán-filmet. Az eseményre regisztrálni a [email protected] címen lehet.

Krúdy Gyula kalandos életét idézik meg a rendezvényen (Fotó: keptar.oszk.hu)


Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.