EUR: 330,71 Ft
CHF: 302,12 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Zalaegerszeg

Színvonalas oktatás,rangos eredmények

Előkelő helyen áll a Zrínyi Miklós Gimnázium a legújabb országos középiskolai ranglistán. A www.legjobbiskola.hu weboldalon képzéstípusonként vizsgálták az oktatási intézményeket. A sorrend kialakításában az Oktatási Hivatal legfrissebb kompetenciaméréseit és az érettségi eredményeket vették figyelembe. A szakgimnáziumok közül a Csány iskola is az élvonalba került. Magyarországon jelenleg 96 gimnáziumban folyik 8 évfolyamos képzés, közöttük lett 2. helyezett lett a Zrínyi Miklós Gimnázium, míg a négy évfolyamosoknál, közel félezerből a 10. lett. Stárics Roland igazgatóhelyettes úgy véli, ezt bizonyítja az a tény is, hogy az iskola tanulmányi átlaga 4,45. Az iskola az érettségikre is nagyon büszke, az emelt és középszintű eredményeket 80 százalék felett teljesítették a diákok, a továbbtanulási mutató pedig 95 százalékos.  A több mint 125 éves Csány László iskola is büszke a náluk folyó oktatásra, ahol az utolsó öt év érettségi és kompetenciaeredmények átlagát nézve, szintén az élbolyban vannak, ők az 588 szakgimnázium közül országosan a 20. helyen végeztek, az 1678 középiskola közül pedig a 250. helyen. A tanárok itt is sokat tettek a képességfejlesztésért, ennek köszönhető, hogy idén a 0. évfolyamtól nyelvi előkészítő osztályokat indítottak. Itt magyarból, matekból, informatikából és idegen nyelvből kapnak pluszórákat a diákok.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.