EUR: 321,92 Ft
CHF: 283,04 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Egyéb Zalaegerszeg

Színvonalas oktatás,rangos eredmények

Előkelő helyen áll a Zrínyi Miklós Gimnázium a legújabb országos középiskolai ranglistán. A www.legjobbiskola.hu weboldalon képzéstípusonként vizsgálták az oktatási intézményeket. A sorrend kialakításában az Oktatási Hivatal legfrissebb kompetenciaméréseit és az érettségi eredményeket vették figyelembe. A szakgimnáziumok közül a Csány iskola is az élvonalba került. Magyarországon jelenleg 96 gimnáziumban folyik 8 évfolyamos képzés, közöttük lett 2. helyezett lett a Zrínyi Miklós Gimnázium, míg a négy évfolyamosoknál, közel félezerből a 10. lett. Stárics Roland igazgatóhelyettes úgy véli, ezt bizonyítja az a tény is, hogy az iskola tanulmányi átlaga 4,45. Az iskola az érettségikre is nagyon büszke, az emelt és középszintű eredményeket 80 százalék felett teljesítették a diákok, a továbbtanulási mutató pedig 95 százalékos.  A több mint 125 éves Csány László iskola is büszke a náluk folyó oktatásra, ahol az utolsó öt év érettségi és kompetenciaeredmények átlagát nézve, szintén az élbolyban vannak, ők az 588 szakgimnázium közül országosan a 20. helyen végeztek, az 1678 középiskola közül pedig a 250. helyen. A tanárok itt is sokat tettek a képességfejlesztésért, ennek köszönhető, hogy idén a 0. évfolyamtól nyelvi előkészítő osztályokat indítottak. Itt magyarból, matekból, informatikából és idegen nyelvből kapnak pluszórákat a diákok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel

  Ma is óriási szükség van a Balkán-térség nemzeteivel való összefogásra és arra, hogy az Európai Unió teljes jogú tagállamokként kezelje ezeket az országokat – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a várnai csata 575.

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Az utolsó két lépés Köln felé

  Az utolsó két lépés Köln felé

  Csütörtök este 8 órától (lapunk megjelenésének napján) teheti meg az utolsó előtti, május 5-én vasárnap 19 órától pedig az utolsó nagy lépést is megteheti a kölni Bajnokok Ligája Final 4 felé a MOL-Pick Szeged kézilabdacsapata.