EUR: 326,44 Ft
CHF: 300,23 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Külföld

Szöul szerint húsz és hatvan közt van Phenjan nukleáris fegyvereinek száma

Becslések szerint 20 és 60 között lehet a Phenjan által birtokolt nukleáris fegyverek száma – mondta Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter egy parlamenti felszólalásában, titkosszolgálati forrásokra hivatkozva.

Cso Mjung Gjon hétfőn egy képviselői kérdésre válaszolva közölte ezeket a számokat. Ezzel először fordult elő, hogy egy magas rangú dél-koreai tisztségviselő nyilvánosan beszélt Észak-Korea titokban kifejlesztett nukleáris fegyverzetének léptékéről.


Az országegyesítési minisztérium kedden leszögezte, Cso közlése nem jelenti azt, hogy Dél-Korea elismerné északi szomszédjának atomhatalmi státuszát. Szöul folytatni fogja a tárgyalásokat az északi atomfegyver-program teljes felszámolásáról.

A dél-koreai hírszerzés egyelőre nem fűzött megjegyzést a miniszter szavaihoz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant Észak-Írországban

    Pokolgép robbant hétfőn Észak-Írországban, az Írországgal közös határ közelében, a hatóságok tájékoztatása szerint az akció célpontjai azok a rendőrök voltak, akiket előzőleg egy csalinak szánt hamis riasztás miatt küldtek a közelbe, és szerencsések voltak, hogy nem vesztették életüket.

  • Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Évekig eltarthat a szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja

    Még évekig eltarthat a fejüknél összenőtt és augusztus elején sikeresen szétválasztott bangladesi sziámi ikrek rehabilitációja, az egyik kislány már jól van, a másikat mélyaltatásban tartják, mindketten lázasak, vírusfertőzésen esnek át – mondták el a műtétsorozatot levezető magyar orvosok vasárnap budapesti sajtótájékoztatón.