2018. november 20., kedd
Jolán

Külföld

Szöul szerint húsz és hatvan közt van Phenjan nukleáris fegyvereinek száma

Becslések szerint 20 és 60 között lehet a Phenjan által birtokolt nukleáris fegyverek száma – mondta Cso Mjung Gjon dél-koreai országegyesítési miniszter egy parlamenti felszólalásában, titkosszolgálati forrásokra hivatkozva.

Cso Mjung Gjon hétfőn egy képviselői kérdésre válaszolva közölte ezeket a számokat. Ezzel először fordult elő, hogy egy magas rangú dél-koreai tisztségviselő nyilvánosan beszélt Észak-Korea titokban kifejlesztett nukleáris fegyverzetének léptékéről.


Az országegyesítési minisztérium kedden leszögezte, Cso közlése nem jelenti azt, hogy Dél-Korea elismerné északi szomszédjának atomhatalmi státuszát. Szöul folytatni fogja a tárgyalásokat az északi atomfegyver-program teljes felszámolásáról.

A dél-koreai hírszerzés egyelőre nem fűzött megjegyzést a miniszter szavaihoz.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

  Bécsben lobbizott az egyeteméért Soros

  Államfőket megillető külsőségek között találkozott vasárnap Soros Györggyel Sebastian Kurz osztrák kancellár, aki a Közép-Európai Egyetem Bécsbe költöztetéséről tárgyalt a milliárdos spekulánssal.

 • Újra kitört a Fuego

  Újra kitört a Fuego

  Ismét kitört a Fuego (tűz) nevű vulkán Guatemalában, a tűzhányó környékén lévő településekről nagyjából négyezer embert evakuáltak, s ezrek menekültek biztonságos helyre – közölte hétfőn a közép-amerikai ország katasztrófavédelmi hatósága és a Prensa Libre című helyi hírlap.

 • Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

  Eljátszotta az egyházközség pénzét a pap

  Százhúszezer eurót (csaknem 40 millió forintot) játszott el egyházközsége pénzéből internetes szerencsejátékokon egy katolikus pap Németországban – közölte a magdeburgi egyházmegye egyik szóvivője hétfőn.