2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Pécs

Szükség van a határvédelemre!

Pécsett is elkészült az az elhelyezési körlet, ahol 300-nál több határvadászt és készenléti rendőrt tudnak elszállásolni. A több mint 5500 négyzetméteres épületegyüttes az országban már az ötödik olyan komplexum, amelyet az illegális migráció és a rendőri állomány bővítése miatt hoztak létre. A toborzásokra és a határvédelemre az országhatár lezárását követően is szükség van, ugyanis az illegális migráció nem szűnt meg – jelentette ki az országos rendőrfőkapitány a pécsi épületegyüttes avatóján.

2015 őszén volt, hogy napi kétezer illegális migráns lépte át a magyar–horvát határt Baranyában. Október 17-én viszont befejezték az utolsó kerítésszakasz építését. Azóta tömeges migrációról nem beszélhetünk Magyarországon – hangzott el Pécsett, a határvadászoknak és készenléti rendőröknek létrehozott épületegyüttes átadóján.


A több mint 5500 négyzetméteres objektumot azért hozták létre, hogy a pécsi székhelyű határvadász-bevetési osztályt és a készenléti nemzeti nyomozó iroda osztályát el tudják helyezni, valamint a rendőröknek szállást is tudjanak biztosítani.

– Az új elhelyezési objektum akár több napon keresztül is biztosítja az állomány megfelelő bevetési képességének fenntartását, annak elhelyezését – mondta Kuczik János Zoltán, a Készenléti Rendőrség parancsnoka az átadón.


A komplexum 5,7 milliárd forintból épült meg, amiből még buszokat, terepjárókat és technikai eszközöket is beszereztek. A bővítésre és fejlesztésre azért volt szükség, mert Pécsett is közel duplájára nőtt a határokon bevethetők száma. Országos szinten egyébként 3000 fős bővülést értek el 2016 óta.

– A terelő hatás most is érezhető, hiszen Balkán kevésbé védett útvonalán most is tömegesen áramlanak magukat
menekültnek valló illegális migránsok Nyugat-Európa felé – hangsúlyozta Balogh János országos  rendőrfőkapitány.

Magyarországon Pécs mellett Győrben, Szegeden, Szombathelyen és Nagykanizsán hoztak létre hasonló komplexumot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.