2018. november 19., hétfő
Erzsébet

Egyéb Sopron

Szülők Egyeteme

Országos szinten is egyedülálló kezdeményezés indult Sopronban, ugyanis kismamák, szülők és nagyszülők is részt vehetnek a Benedek Elek Pedagógiai Kar óráin. A Szülők Egyeteme 2018/2019-es szemesztere a napokban kezdődött el.

Kiemelték, hogy egyedülálló a kezdeményezés
Fotó: Kóczán Bálint

Elméleti és gyakorlati tanácsokat, tudást is kaphatnak azok, akik részt vesznek a pár nappal ezelőtt indult Szülők Egyetemén. A Benedek Elek Pedagógiai Karon ugyanis gondoltak egy nagyot, és lehetőséget teremtenek az érdeklődők számára, legyenek ők babát váró párok, szülők vagy nagyszülők, hogy részt vehessenek a főiskolai órákon.


Dr. Fodor Tamás polgármester és prof. dr. Náhlik András rektor is örömét fejezte ki a Szülők Egyeteme kapcsán

A résztvevők a kimondottan számukra összeállított órarendből választhatnak a pedagógiai és pszichológiai tájékozottságot megalapozó és az általános műveltséget gazdagító tantárgyak közül, 14 oktató közreműködésével, 18 tárggyal a Szeress, nevelj okosan! elnevezésű program keretében. A jelentkezők november végéig beülhetnek többek között családpszichológia-, kisgyermekkori beszédzavarok vagy épp óvodai zeneinevelés-órákra.
A program célja egyértelmű: elméleti és gyakorlati ismeretekkel segíteni a gyermeket vállaló és nevelő szülőket, a gyermekkor ugyanis az élet egyik legfontosabb szakasza.

Az óvodák és egyéb intézmények vezetői is részt vettek a bejelentésen
Fotó: Kóczán Bálint

Dr. Fodor Tamás polgármester örömét fejezte ki a Szülők Egyeteme kapcsán, 2018 ugyanis a családok éve, a program pedig kiválóan illeszkedik ennek az üzenetéhez.
Az érdeklődők a részletes programot, ismertetőt, valamint az aktuális órarendet megtalálják a bpk.uni-sopron.hu/szno weboldalon.

Az óvodák, intézmények vezetői jó ötletnek tartják a kezdeményezést
Fotó: Kóczán Bálint

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.