EUR: 334,63 Ft
CHF: 305,60 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Szűz Mária-szobrot avattak

Október 7-én felavatták Návay Sándor szobrászművész alkotását, a város legújabb Szűz Mária- szobrát, amely a Szent István-templom melletti dombon kapott helyet. A szobor elkészítését a művész ingyen vállalta, az alapanyagot pedig a hívek adományaiból és az egyház segítségével biztosították a szobrásznak.

A Szent István térre került az új szobor.

Amikor Szent István királyunk meghalt, az országot Szűz Máriára bízta. A gyülekezet ezért is tartotta fontosnak, hogy az első magyar királyról elnevezett templom mellett helyezzenek el egy Mária-szobrot.

Szűz Mária szobrát az alkotó, Návay Sándor és Szenti Tibor író, néprajzkutató leplezte le

A bronzszobrot dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áldotta meg és szentelte meg.

Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.