EUR: 322,99 Ft
CHF: 286,74 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Hódmezővásárhely

Szűz Mária-szobrot avattak

Október 7-én felavatták Návay Sándor szobrászművész alkotását, a város legújabb Szűz Mária- szobrát, amely a Szent István-templom melletti dombon kapott helyet. A szobor elkészítését a művész ingyen vállalta, az alapanyagot pedig a hívek adományaiból és az egyház segítségével biztosították a szobrásznak.

A Szent István térre került az új szobor.

Amikor Szent István királyunk meghalt, az országot Szűz Máriára bízta. A gyülekezet ezért is tartotta fontosnak, hogy az első magyar királyról elnevezett templom mellett helyezzenek el egy Mária-szobrot.

Szűz Mária szobrát az alkotó, Návay Sándor és Szenti Tibor író, néprajzkutató leplezte le

A bronzszobrot dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök áldotta meg és szentelte meg.

Dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.