EUR: 324,55 Ft
CHF: 299,06 Ft
2019. augusztus 18., vasárnap
Ilona

Egyéb Miskolc

Tájak, gyökerek – kiállítás a Móra Könyvtárban

Harangi Andrea festményeiből nyílt kiállítás a Móra Ferenc Könyvtárban. Az alkotó húsznál is több tájképet hozott el Budapestről Miskolcra, amelyeken visszaköszön a Zemplén hangulata is.

Sátoraljaújhelyen született, és soha nem szakadt el szülőföldjétől. Bár Harangi Andrea 18 éves korától a fővárosban él, minden évben visszajár új élményekkel feltöltekezni, kiállításaival élményt nyújtani. Maga a festészet iránti elkötelezettség is valószínűleg a gyökereiből fakad.


Harangi Andrea festményein visszaköszön a Zemplén hangulata

Felmenői között volt festőművész, ő gyermekkorában nagyon szeretett rajzolni, később festőművész mellett tanult. Bár egy ideig úgy tűnt, másik utat választ – közel 20 éve dolgozik a bankszektorban HR-vezetőként –, kiderült, hogy hobbiként igenis szüksége van az ecsetre, az olajra, az alkotásra.

Számos egyéni és csoportos kiállítás után most először Miskolcra is elhozta olajjal és akrillal festett tájképeit. Tárlata november 6-ig látogatható az avasi Móra Ferenc Könyvtár nyitvatartási idejében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Sorra zárnak be Szeged éttermei, üresedik a belváros

  Bár Botka Lászlóék hurráoptimista propagandát tolnak, és szerintük virágzik a szegedi gasztroélet, a valóságban egyre több vendéglős húzza le a rolót végleg Szegeden, akik pedig egyelőre még kitartanak, azoknak számos problémával kell megküzdenie.

 • Iskolakezdési támogatás

  Iskolakezdési támogatás

  Dunaújvárosban is igénybe vehető az iskolakezdési támogatás. A juttatást azok kaphatják meg, akiknek gyermeke az idei évben kezdi meg általános iskolai tanulmányait.

 • Méltó módon ünnepelni

  Méltó módon ünnepelni

  A nemzeti ünnepek – mint a közelgő augusztus 20. – szép eseménye, hogy a társasházakra is kikerülnek a zászlók épp úgy, mint a közintézményekre.

 • Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Applikáció készül a turisztikai látnivalókról

  Hamzáné Lakó Judit két – az idegenforgalom szempontjából fontos – szervezetet irányít Kecskeméten. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület titkáraként Kecskemét és a környező települések értékeinek bemutatásáért dolgozik, a Hírös Város Turisztikai Központ szakmai vezetőjeként pedig rendezvényeket szervez a kecskemétiek és az ide látogató vendégek számára.