EUR: 320,94 Ft
CHF: 282,77 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Miskolc

Tájak, gyökerek – kiállítás a Móra Könyvtárban

Harangi Andrea festményeiből nyílt kiállítás a Móra Ferenc Könyvtárban. Az alkotó húsznál is több tájképet hozott el Budapestről Miskolcra, amelyeken visszaköszön a Zemplén hangulata is.

Sátoraljaújhelyen született, és soha nem szakadt el szülőföldjétől. Bár Harangi Andrea 18 éves korától a fővárosban él, minden évben visszajár új élményekkel feltöltekezni, kiállításaival élményt nyújtani. Maga a festészet iránti elkötelezettség is valószínűleg a gyökereiből fakad.


Harangi Andrea festményein visszaköszön a Zemplén hangulata

Felmenői között volt festőművész, ő gyermekkorában nagyon szeretett rajzolni, később festőművész mellett tanult. Bár egy ideig úgy tűnt, másik utat választ – közel 20 éve dolgozik a bankszektorban HR-vezetőként –, kiderült, hogy hobbiként igenis szüksége van az ecsetre, az olajra, az alkotásra.

Számos egyéni és csoportos kiállítás után most először Miskolcra is elhozta olajjal és akrillal festett tájképeit. Tárlata november 6-ig látogatható az avasi Móra Ferenc Könyvtár nyitvatartási idejében.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.