EUR: 325,66 Ft
CHF: 299,36 Ft
2019. augusztus 19., hétfő
Huba

Budapest V.kerület

Találkozzunk este hétkor!

A családos belvárosiak mostantól fél áron válthatnak bérletet a Vígszínház előadásaira: a bérlet árának másik felét az önkormányzat állja. Az első ilyet már át is adták.

A színházat bizonyára mindenki szereti. A szórakoztatásnak ez a nagy múltú, Magyarországon is üdén virágzó formája minden korosztály számára kedves. Tény azonban, hogy bár a hazai színházjegyek ára nem olyan csillagászati összegű, mint a nyugat-európaiak, nehezen kifizethetők, ha egy családban több gyerekről kell gondoskodni.


Mindenkit vár a körúti teátrum /Fotó: Wikimedia

Szentgyörgyvölgyi Péter szerint minden felnőtt párnak fontos, hogy egy-egy estét kettesben tölthessen egy jó színházi előadáson (Fotó: Máté Krisztián)

Hegedűs D. Géza az első bérlet átadásán szívesen beszélt a színház varázsáról (Fotó: Máté Krisztián)

Ezen segít Belváros-Lipótváros önkormányzata és a Vígszínház közös kezdeményezése: minden V. kerületi lakos, akinek 14 éven aluli gyermeke van, igényelheti az önkormányzat támogatását, így a Vígszínházba váltott bérlet árának csak a felét kell kifizetnie, a másik felét a kerület állja.

– Az önkormányzat minden korosztályt támogat – mondta el ezzel kapcsolatban Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a szülők egymásra is tudjanak egy kis időt szánni, hogy beülhessenek kettesben egy jó előadásra. A helyzetünk könnyű, hiszen a Vígszínházhoz tartozó két teátrum – a Víg és a Pesti Színház – két remek intézmény, amely a minőségi előadások egész sorát kínálja.


Az első igényelt bérleteket már át is adták, méghozzá a Vígszínházban, ahol Hegedűs D. Géza színész-rendező köszöntötte az érkezőket.

– A színház alapvető szükséglet. Erre bizonyíték, hogy a Víg és a Pesti is minden este tele van – mondta a művész. – Van valami csodálatos abban, hogy az emberek anélkül, hogy ezt megbeszélnék egymással, hét órakor összegyűlnek egy helyen, és egy időre részei lesznek egymás életének. Ez a színház alapvető élménye. Tiszteletre méltó dolog, hogy az önkormányzat és különösen a polgármester szívügyének tekinti, hogy támogassa a kerületi lakosokat ennek az élménynek az átélésében. Jöjjenek a Vígszínházba! Találkozzunk este hétkor!

Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.