EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Budapest V.kerület

Találkozzunk este hétkor!

A családos belvárosiak mostantól fél áron válthatnak bérletet a Vígszínház előadásaira: a bérlet árának másik felét az önkormányzat állja. Az első ilyet már át is adták.

A színházat bizonyára mindenki szereti. A szórakoztatásnak ez a nagy múltú, Magyarországon is üdén virágzó formája minden korosztály számára kedves. Tény azonban, hogy bár a hazai színházjegyek ára nem olyan csillagászati összegű, mint a nyugat-európaiak, nehezen kifizethetők, ha egy családban több gyerekről kell gondoskodni.


Mindenkit vár a körúti teátrum /Fotó: Wikimedia

Szentgyörgyvölgyi Péter szerint minden felnőtt párnak fontos, hogy egy-egy estét kettesben tölthessen egy jó színházi előadáson (Fotó: Máté Krisztián)

Hegedűs D. Géza az első bérlet átadásán szívesen beszélt a színház varázsáról (Fotó: Máté Krisztián)

Ezen segít Belváros-Lipótváros önkormányzata és a Vígszínház közös kezdeményezése: minden V. kerületi lakos, akinek 14 éven aluli gyermeke van, igényelheti az önkormányzat támogatását, így a Vígszínházba váltott bérlet árának csak a felét kell kifizetnie, a másik felét a kerület állja.

– Az önkormányzat minden korosztályt támogat – mondta el ezzel kapcsolatban Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester. – Ennek a kezdeményezésnek az a célja, hogy a szülők egymásra is tudjanak egy kis időt szánni, hogy beülhessenek kettesben egy jó előadásra. A helyzetünk könnyű, hiszen a Vígszínházhoz tartozó két teátrum – a Víg és a Pesti Színház – két remek intézmény, amely a minőségi előadások egész sorát kínálja.


Az első igényelt bérleteket már át is adták, méghozzá a Vígszínházban, ahol Hegedűs D. Géza színész-rendező köszöntötte az érkezőket.

– A színház alapvető szükséglet. Erre bizonyíték, hogy a Víg és a Pesti is minden este tele van – mondta a művész. – Van valami csodálatos abban, hogy az emberek anélkül, hogy ezt megbeszélnék egymással, hét órakor összegyűlnek egy helyen, és egy időre részei lesznek egymás életének. Ez a színház alapvető élménye. Tiszteletre méltó dolog, hogy az önkormányzat és különösen a polgármester szívügyének tekinti, hogy támogassa a kerületi lakosokat ennek az élménynek az átélésében. Jöjjenek a Vígszínházba! Találkozzunk este hétkor!

Kapcsolódó Cikkek

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.