EUR: 319,35 Ft
CHF: 282,14 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIV.kerület

Támogatás a megváltozott munkaképességű embereknek

Jövőre 42 milliárd forinttal támogatja a kormány a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató akkreditált cégeket. Mindezt Fülöp Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára jelentette be a Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. XIV. kerületi telephelyén.

Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft. XIV. kerületi telephelyén több megváltozott munkaképességű dolgozót alkalmaznak (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Fülöp Attila Zuglóban közölte, a támogatásra október 30-ig lehet pályázni elektronikus úton. A felhívás részletei a kormany.hu oldalon találhatók.
– Az ideihez képest jövőre emelkedik a támogatás, az idén 39,5 milliárd forintra lehetett pályázni – jelezte az államtitkár, aki azt is elmondta, hogy országszerte több mint 350 akkreditált cég mintegy 30 ezer megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, és ezt a számot tovább szeretnék növelni.
– Az elmúlt évek gazdasági növekedésének köszönhetően ma már munkaerőhiány is előfordul, ezért fontos megtalálni azokat, akiket be lehet vonni a foglalkoztatásba – hangsúlyozta az államtitkár, hozzáfűzve: ilyen „tartalékot” jelenthetnek a megváltozott munkaképességűek is. Kiemelte, a kormány mindig olyan programokat támogat, amelyek a fogyatékossággal élők önálló életvitelét segítik, hogy a lehető legteljesebb és leghasznosabb tagjai lehessenek a társadalomnak és értékteremtő és hasznos munkát végezhessenek.
Csizi Péter, a Főkefe, az Erfo és a Kézmű Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a cégeknél mintegy kilencezer embert foglalkoztatnak, munkavállalóik több mint 85 százaléka pedig megváltozott munkaképességű. A vállalatoknak 20 ezer hazai és külföldi partnerük van, piacvezetők a nyomdaipar, az irodatechnika és a háztartási áruk területén.


Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Zuglóban jelentette be a jó hírt (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.